Mogućnosti pretraživanja
Početna stranica Mediji Objašnjenja Istraživanje i publikacije Statistika Monetarna politika €uro Plaćanja i tržišta Zapošljavanje
Prijedlozi
Razvrstaj po:

Ostali posjeti

Posjet spomen-prostoru posvećenom deportiranim Židovima

Tijekom mračnog razdoblja povijesti glavne zgrade, u Drugom svjetskom ratu, podrum zgrade Grossmarkthalle upotrebljavao se kao mjesto okupljanja za gotovo 10 000 Židova, koji su odande vlakom deportirani u koncentracijske logore.

Spomen-prostor možete posjetiti tako da se prijavite za razgledavanje uz vodstvo koje organizira židovski muzej Jüdisches Museum Frankfurt. Želite li sudjelovati u tom razgledavanju, informacije potražite na mrežnim stranicama muzeja Jüdisches Museum Frankfurt (samo na njemačkom jeziku).

Elsaesserova izložba

Središnji dio glavne zgrade, Grossmarkthalle, projektirao je arhitekt Martin Elsaesser, a izgrađen je između 1926. i 1928. godine. Tada je to bio jedan od najvećih kompleksa zgrada u gradu Frankfurtu te zgrada s najvećom samonosivom armiranobetonskom krovnom konstrukcijom na svijetu.

Elsaesserovu izložbu postavljenu u zgradi Grossmarkthalle možete posjetiti tako da se prijavite za razgledavanje uz vodstvo koje organizira Zaklada Elsaesser. Za više informacija o Elsaesserovoj izložbi posjetite Grossmarkthalle Frankfurt (samo na njemačkom jeziku).

Sve stranice u ovom odjeljku