European Central Bank - eurosystem
Muokkaa hakua
Pääsivu Media Oheistietoa Tutkimus ja julkaisut Tilastot Rahapolitiikka Euro Maksut ja markkinat Ura EKP:sssä
Hakuehdotuksia
Järjestä tulokset

Tervetuloa EKP:hen

Euroopan keskuspankki (EKP) on pidetty vierailukohde.

Esittelyjä ja luentoja ei aina pystytä järjestämään juuri toivottuna päivänä.

Huoltotöiden vuoksi vierailijakeskus on suljettuna 1.8.–4.9.2023.

Vierailukeskuksessa pyritään löytämään sopiva päivä jokaiselle, joka on kiinnostunut tutustumaan EKP:n toimintaan paikan päällä tai virtuaalisesti.

Pyrkimyksenä on olla kansalaisten tavoitettavissa

EKP:llä on vierailijakeskus päärakennuksessaan Saksan Frankfurt am Mainissa. Vierailulla voi tutustua EKP:n tehtäviin ja toimintaan ja saada paremman kuvan siitä, miten päätöksenteko vaikuttaa euroalueen asukkaiden elämään.

Yksi EKP:n tärkeimmistä tehtävistä on huolehtia eurooppalaisten yhteisestä rahasta eli eurosta. Hintavakaus vaikuttaa siihen, mitä rahalla milloinkin saa. EKP pyrkii myös varmistamaan, että pankkeihin talletetut säästöt ovat turvassa.

Vierailijakeskuksessa on monenlaista ohjelmaa.

Tapahtumia paikan päällä

Esittelykierrokset

Vierailijakeskuksen esittelykierroksilla saa yleiskuvan EKP:n tehtävistä ja toiminnasta. EKP:n työntekijät toimivat oppaina puolentoista tunnin mittaisilla kierroksilla, havainnollistavat aiheita videoiden ja interaktiivisen materiaalin avulla ja vastaavat kysymyksiin. Tutustumiskierrokset ovat ilmaisia.

Varauslomake

Asiantuntijaluennot

Vierailijakeskuksessa järjestetään puolitoistatuntisia luentoja ryhmille, joilla on jo hyvä kuva EKP:n tehtävistä. Luennon aiheena voi olla esimerkiksi euro, rahapolitiikka tai pankkivalvonta. Luennot ovat ilmaisia.

Varauslomake

Virtuaalitapahtumia

Virtuaaliset esittelykierrokset

Myös virtuaalisilla 75 minuutin esittelykierroksilla saa yleiskuvan EKP:n tehtävistä ja toiminnasta. Osallistujilla on tilaisuus esittää kysymyksiä. Virtuaaliset tutustumiskierrokset ovat ilmaisia.

Varauslomake

Virtuaaliset asiantuntijaluennot

Tarjolla on myös virtuaalisia luentoja ryhmille, joilla on jo hyvä kuva EKP:n tehtävistä. Luennon aiheena voi olla esimerkiksi euro, rahapolitiikka tai pankkivalvonta. Virtuaaliset luennot kestävät vain tunnin ja 15 minuuttia, ja nekin ovat ilmaisia.

Varauslomake

Virtuaalivierailu 

Vierailijakeskukseen voi tutustua virtuaalisesti. Kokonaisvaltaisimman kokemuksen saa käyttämällä virtuaalilaseja. 


Virtuaalivierailu

Lisätietoa aiheesta

Kuvia vierailukeskuksesta

Kuvagalleria

Ennen vierailua

Vierailusäännöt

Kaikki tähän osioon kuuluvat sivut