European Central Bank - eurosystem
Muokkaa hakua
Pääsivu Media Oheistietoa Tutkimus ja julkaisut Tilastot Rahapolitiikka Euro Maksut ja markkinat Ura EKP:sssä
Hakuehdotuksia
Järjestä tulokset

Yleistajuista oheistietoa

Yleistajuista tietoa mutkikkaistakin asioista

Oheistietosivuilla kerrotaan ymmärrettävästi keskuspankkien toiminnasta. Yleiskielisen teksti-, video- ja kuvamateriaalin avulla havainnollistetaan EKP:n rahapoliittisten päätösten vaikutuksia ja kerrotaan muun muassa, mikä on bitcoin.

Yleistajuista luettavaa

Eurojärjestelmän voitot ja tappiot

EKP:n ja euroalueen kansallisten keskuspankkien toiminta voi olla voitollista tai tappiollista. Niiden toiminnassa on tärkeintä, että hintataso pystytään vakauttamaan. Mistä voittoja ja tappioita syntyy, ja miten niitä käsitellään?

Lue lisää

Miten EKP:n koronnostot vaikuttavat arkeen?

Ohjauskorkoja on nostettu nyt useamman kerran. Miksi korot nousevat? Miten koronnostot vaikuttavat inflaatioon? Mitä korkopäätöksemme tarkoittavat käytännössä?

Lue lisää

Ilmastonmuutoksen merkitys EKP:n toiminnassa

Ilmastonmuutoksesta taloudelle aiheutuvat riskit jaetaan fyysisiin ja siirtymäriskeihin. Meidän on otettava niiden vaikutus huomioon, kun pyrimme ylläpitämään hintatason vakautta, valvomme pankkeja ja kartoitamme omia ilmastoriskejämme.

Lue lisää

Voiko EKP tehdä mitä tahansa?

Maailmalla käydään keskustelua keskuspankkien riippumattomuudesta. Miksi se on niin tärkeää? Voivatko keskuspankit tehdä mitä tahansa? Lue lisää EKP:n riippumattomuuden syistä ja siitä, miten se on riippumattomuutensa vastapainoksi tilivelvollinen toiminnastaan.

Miksi EKP on riippumaton?

Mikä on Euroopan keskuspankki?

Haluatko tietää lisää EKP:n toiminnasta ja siitä, miten se vaikuttaa jokaisen arkeen? Kymmenen perusasiaa EKP:stä.

Mitä Euroopan keskuspankki tekee?

Lyhyitä videoita EKP:stä

Tarvitsetko tietoa nopeasti? Videoiltamme saat tietoa minuutissa. Esimerkiksi tällä videolla Jean-François kertoo, miksi on hyvä, että EKP kertoo toiminnastaan Euroopan parlamentille.

Oheistietovideot


Tutustu tarkemmin EKP:hen ja sen rahapolitiikkaan

Keskustele kanssamme – osallistu EKP:n nuorisodialogiin

EKP:n päätökset vaikuttavat nuortenkin arkeen. Siksi haluamme varmistaa, että nuoret saavat paitsi tietoa EKP:n toiminnasta myös mahdollisuuden osallistua keskusteluun. EKP:n nuorisodialogissa saat äänesi kuuluviin.

Lisätietoa EKP:n nuorisodialogista

Tule käymään EKP:n vierailijakeskuksessa

EKP:n vierailijakeskuksessa Frankfurt am Mainissa järjestetään monenlaisia luentoja ja esittelykierroksia. Vierailijakeskuksen sivuilla voi tehdä myös virtuaalivierailun EKP:hen.

Tutustu vierailijakeskukseen

Kaikki tähän osioon kuuluvat sivut