European Central Bank - eurosystem
Muokkaa hakua
Pääsivu Media Oheistietoa Tutkimus ja julkaisut Tilastot Rahapolitiikka Euro Maksut ja markkinat Ura EKP:sssä
Hakuehdotuksia
Järjestä tulokset

Oheistietoa

Yleistajuista tietoa mutkikkaista asioista

Oheistietosivuilla kerrotaan ymmärrettävästi keskuspankkien toiminnasta. Yleiskielisen teksti-, video- ja kuvamateriaalin avulla havainnollistetaan EKP:n rahapoliittisten päätösten vaikutuksia ja kerrotaan muun muassa, mikä on bitcoin.

Miksi nostimme korkoja?

Olemme nostaneet ohjauskorkoja ensi kertaa yli kymmeneen vuoteen, ja lähikuukausina korot nousevat todennäköisesti lisää. Mutta miksi korkoja nostetaan? Miten se hidastaa inflaatiota? Ja miten korkopäätöksemme vaikuttavat ihmisten arkeen?

Miten korot vaikuttavat?

Miksi EKP haluaa pitää hinnat vakaina?

EKP:n päätehtävä on pitää hinnat vakaina, mutta mitä se tarkoittaa ja miksi hintojen pitäisi olla vakaat? Eikö olisi vain hyvä, jos hinnat laskisivat ja kaikki olisi halvempaa? Lue lisää hintavakaudesta ja sen hyödyistä.

Miksi vakaa hintataso on hyvä asia?

Voiko EKP tehdä mitä tahansa?

Maailmalla käydään keskustelua keskuspankkien riippumattomuudesta. Miksi se on niin tärkeää? Voivatko keskuspankit tehdä mitä tahansa? Lue lisää EKP:n riippumattomuuden syistä ja siitä, miten se on riippumattomuutensa vastapainoksi tilivelvollinen toiminnastaan.

Miksi EKP on riippumaton?

Mikä on Euroopan keskuspankki?

Haluatko tietää lisää EKP:n toiminnasta ja siitä, miten se vaikuttaa jokaisen arkeen? Lue kymmenen perusasiaa EKP:stä.

Mitä Euroopan keskuspankki tekee?

Oheistietoa EKP:stä

Tarvitsetko tietoa nopeasti? Katso minuutinpituiset oheistietovideot. Jean-François kertoo oheisella videolla, miksi on hyvä, että EKP:n on tehtävä toimistaan tiliä Euroopan parlamentille.

Katso oheistietovideoita
LISÄTIETOA

Tutustu tarkemmin EKP:hen ja sen rahapolitiikkaan

Keskustele kanssamme – osallistu EKP:n nuorisodialogiin

EKP:n päätökset vaikuttavat nuortenkin arkeen. Siksi haluamme varmistaa, että nuoret saavat paitsi tietoa EKP:n toiminnasta myös mahdollisuuden keskustella EKP:n kanssa. Tähän tarjoaa tilaisuuden EKP:n nuorisodialogi.

Lisätietoa EKP:n nuorisodialogista

Tule käymään EKP:n vierailijakeskuksessa

EKP:n toimitilat ovat tällä hetkellä valitettavasti suljettuina koronaviruspandemian vuoksi. Vierailijakeskuksen sivuilla voit tehdä EKP:hen virtuaalivierailun.

Tutustu vierailijakeskukseen

Kaikki tähän osioon kuuluvat sivut