Mogućnosti pretraživanja
Početna stranica Mediji Objašnjenja Istraživanje i publikacije Statistika Monetarna politika €uro Plaćanja i tržišta Zapošljavanje
Prijedlozi
Razvrstaj po:
  • PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

ESB donio mišljenje o imenovanju novog člana Izvršnog odbora

28. listopada 2020.

  • Upravno vijeće nije imalo primjedbe na predloženog kandidata Franka Eldersona.

Upravno vijeće Europske središnje banke (ESB) danas je donijelo mišljenje o preporuci Vijeća Europske unije o imenovanju člana Izvršnog odbora ESB-a.

Upravno vijeće nije imalo primjedbe na predloženog kandidata, Franka Eldersona, koji je osoba s ugledom i stručnim iskustvom na monetarnom ili bankarskom području, što je zahtjev iz članka 283. stavka 2. Ugovora o funkcioniranju Europske unije. Frank Elderson trenutačno obavlja dužnost izvršnog direktora za nadzor u središnjoj banci De Nederlandsche Bank i član je Nadzornog odbora ESB-a. Također je predsjednik Mreže središnjih banaka i nadzornih tijela za ekologizaciju financijskog sustava.

Nakon što, osim Upravnog vijeća, mišljenje donese i Europski parlament, odluku o imenovanju člana Izvršnog odbora donijet će Europsko vijeće. Mišljenje Upravnog vijeća, koje će ubrzo biti objavljeno u Službenom listu Europske unije, objavit će se na mrežnim stranicama ESB-a na svim službenim jezicima EU-a.

Frank Elderson će biti imenovan na osmogodišnji mandat koji se ne može obnoviti i preuzeti dužnost od Yvesa Merscha, čiji mandat završava 14. prosinca 2020.

Predstavnici medija mogu postaviti upite Williamu Lelieveldtu, tel. +49 69 1344 7316.

KONTAKT

Europska središnja banka

glavna uprava Odnosi s javnošću

Reprodukcija se dopušta uz navođenje izvora.

Kontaktni podatci za medije