Keresési lehetőségek
Kezdőlap Média Kisokos Kutatás és publikációk Statisztika Monetáris politika Az €uro Fizetésforgalom és piacok Karrier
Javaslatok
Rendezési szempont
  • SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az EKB véleményezte Igazgatósága új tagjának kinevezését

2020. október 28.

  • A Kormányzótanács nem emel kifogást a javasolt jelölttel, Frank Eldersonnal szemben

Az Európai Központi Bank (EKB) Kormányzótanácsa mai ülésén véleményezte az Európai Unió Tanácsának ajánlását, amelyet az EKB egy igazgatósági (Executive Board) tagjának kinevezésére tett.

A Kormányzótanács nem élt kifogással Frank Elderson jelölt ellen, aki az Európai Unió működéséről szóló szerződés 283. cikkének (2) bekezdésében előírtaknak megfelelően monetáris, illetve banki területen elismert szakmai tekintéllyel és tapasztalattal rendelkezik. Frank Elderson jelenleg a De Nederlandsche Bank felügyeleti igazgatója, az EKB Felügyeleti Testületének tagja, valamint a pénzügyi rendszer zölddé tételén dolgozó központi bankok és felügyeletek hálózatának (NGFS) elnöke

A Kormányzótanács véleménye, valamint az Európai Parlament véleménye után az Európai Tanács nevezi ki az új igazgatósági tagot. Az Európai Unió Hivatalos Lapjában hamarosan megjelenő kormányzótanácsi vélemény az EKB honlapján az EU valamennyi hivatalos nyelvén elérhető lesz.

Frank Elderson megbízatása nem megújítható, nyolc évre szól. Az Igazgatóságban Yves Mersch helyét veszi át, akinek megbízatása 2020. december 14-én véget ér.

A média képviselői kérdéseikkel szíveskedjenek William Lelieveldtet keresni a +49 69 1344 7316 -as telefonszámon.

KAPCSOLAT

Európai Központi Bank

Kommunikációs Főigazgatóság

A sokszorosítás a forrás megnevezésével engedélyezett.

Médiakapcsolatok