SØGEMULIGHEDER
Hjem Medier Explainers Forskning & Offentliggørelser Statistik Pengepolitik €uroen Betalinger & Markeder Kariere & Job
Forslag
Sortér efter
  • PRESSEMEDDELELSE

ECB vedtager udtalelse om udnævnelse af nyt direktionsmedlem

28. oktober 2020

  • Styrelsesrådet har ingen indvendinger mod den foreslåede kandidat, Frank Elderson

Styrelsesrådet for Den Europæiske Centralbank (ECB) har i dag vedtaget en udtalelse om en henstilling fra Rådet for Den Europæiske Union om udnævnelse af et medlem af ECB's direktion.

Styrelsesrådet havde ingen indvendinger mod den foreslåede kandidat, Frank Elderson, der som krævet i artikel 283, stk. 2, i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde er en person, som er værdig i almindeligt omdømme, og som har professionel erfaring i monetære forhold eller i bankvæsen. Frank Elderson er i øjeblikket administrerende direktør for tilsyn i De Nederlandsche Bank og medlem af ECB's tilsynsråd. Han er desuden formand for NGFS (Network of Central Banks and Supervisors for Greening the Financial System).

Efter Styrelsesrådets udtalelse og en udtalelse fra Europa-Parlamentet vil det nye direktionsmedlem blive udnævnt af Det Europæiske Råd. Styrelsesrådets udtalelse, som om kort tid offentliggøres i Den Europæiske Unions Tidende, vil være tilgængelig på alle EU's officielle sprog på ECB's websted.

Frank Elderson udnævnes for en embedsperiode på otte år, som ikke kan fornys. Han efterfølger Yves Mersch, hvis embedsperiode slutter 14. december 2020.

Henvendelser fra medierne kan rettes til William Lelieveldt, tlf.: +49 69 1344 7316.

KONTAKT

Den Europæiske Centralbank

Generaldirektoratet Kommunikation

Eftertryk tilladt med kildeangivelse.

Pressekontakt