Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de
  • COMUNICAT DE PRESĂ

BCE adoptă un aviz cu privire la numirea unui nou membru al Comitetului executiv

28 octombrie 2020

  • Consiliul guvernatorilor nu a formulat nicio obiecție cu privire la candidatul propus, dl Frank Elderson

Consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene (BCE) a adoptat astăzi un aviz cu privire la o recomandare a Consiliului Uniunii Europene de numire a unui membru al Comitetului executiv al BCE.

Consiliul guvernatorilor nu a formulat nicio obiecție cu privire la candidatul propus, dl Frank Elderson, care este o persoană ale cărei autoritate și experiență profesională în domeniul monetar sau bancar sunt recunoscute, astfel cum se prevede la articolul 283 alineatul (2) din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene. Dl Elderson este, în prezent, director executiv responsabil de supraveghere la De Nederlandsche Bank și membru al Consiliului de supraveghere al BCE. De asemenea, dl Elderson prezidează Rețeaua băncilor centrale și a autorităților de supraveghere pentru ecologizarea sistemului financiar (Network of Central Banks and Supervisors for Greening the Financial System).

După emiterea avizului Consiliului guvernatorilor și a avizului Parlamentului European, noul membru al Comitetului executiv va fi numit de Consiliul European. Avizul Consiliului guvernatorilor, care va fi publicat în scurt timp în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, va fi disponibil pe website-ul BCE în toate limbile oficiale ale UE.

Dl Elderson îi va succeda, pentru un mandat de opt ani, care nu poate fi reînnoit, dlui Yves Mersch, al cărui mandat se va încheia la 14 decembrie 2020.

Pentru întrebări din partea mass-media, persoana de contact este William Lelieveldt, tel.: +49 69 1344 7316.

CONTACT

Banca Centrală Europeană

Direcția generală comunicare

Reproducerea informațiilor este permisă numai cu indicarea sursei.

Contacte media