Sökalternativ
Hem Media Förklaringar Forskning och publikationer Statistik Penningpolitik €uron Betalningar och marknader Karriär och jobb
Förslag
Sortera efter
PRESSMEDDELANDE

Lansering av Tredje generationen av €uro Students' Award

1 oktober 2013

EMBARGO

Får ej publiceras före 15.00 centraleuropeisk tid tisdagen den 1 oktober 2013

Den tredje omgången av Generation €uro Students' Award – en tävling öppen för alla gymnasieelever inom euroområdet – lanserades idag som ett gemensamt initiativ från Europeiska centralbanken (ECB) och 11 nationella centralbanker i euroområdet (Nationale Bank van België/Banque Nationale de Belgique, Deutsche Bundesbank, Central Bank of Ireland, Banco de España, Banca d’Italia, Banque centrale du Luxembourg, Oesterreichische Nationalbank, Banco de Portugal, Banka Slovenije, Národná banka Slovenska och Finlands Bank). Tävlingen hålls under skolåret 2013-14. De nationella centralbankerna organiserar tävlingen på nationell nivå och ECB för internationella skolor och Europaskolor.

Precis som tidigare blir det tre tävlingsomgångar. Den första omgången, som består av flervalsfrågor online pågår fram till den 15 november 2013. I den andra omgången ska de lag som gått vidare att under januari 2014 få lämna in en uppsats om de räntebeslut som ECB-rådet förväntas fatta i februari 2014. Lagen ska försöka förutspå rådets beslut och förklara hur man kommit fram till detta. De bästa lagen från de nationella skolorna och från de internationella och europeiska skolorna går vidare till den tredje och sista omgången där de kommer att få göra en presentation om hur de tror att ECB-rådets räntebeslut i april 2014 kommer att utfalla. Tävlingen avslutas med en prisutdelning på ECB i Frankfurt Main.

Tävlingen Generation €uro Students’ Award har varit en stor succé sedan starten 2011. Elever, som deltagit, har sagt att tävlingen varit mycket informativ och motiverande och att den varit givande för deras studier. Lärarna, som aktivt bidragit till leda sina lag genom varje tävlingsomgång, anser också att uppgifterna inte bara bidragit till att sprida kunskap om makroekonomi utan även utvecklat en mängd tekniska kunskaper.

Lag som vill delta kan registrera sig för den tredje tävlingen Generation €uro Students’ Award på www.generationeuro.eu. Mer information om tävlingen och förra årets resultat och evenemang finns på den här webbplatsen och kan beställas från generationeuro@ecb.europa.eu.

KONTAKT

Europeiska centralbanken

Generaldirektorat Kommunikation och språktjänster

Texten får återges om källan anges.

Kontakt för media