Muokkaa hakua
Pääsivu Media Oheistietoa Tutkimus ja julkaisut Tilastot Rahapolitiikka Euro Maksut ja markkinat Ura EKP:sssä
Hakuehdotuksia
Järjestä tulokset
LEHDISTÖTIEDOTE

Generation €uro Students Award ‑kilpailu järjestetään jo kolmannen kerran

1.10.2013

EMBARGO

Julkaisuvapaa tiistaina 1.10.2013 klo 15.00 Keski-Euroopan aikaa

Generation €uro Students Award on euroalueella asuville toisen asteen opiskelijoille suunnattu kilpailu, joka järjestetään nyt jo kolmannen kerran. Järjestäjinä ovat Euroopan keskuspankki ja yksitoista euroalueen kansallista keskuspankkia (Belgian, Saksan, Irlannin, Espanjan, Italian, Luxemburgin, Itävallan, Portugalin, Slovenian ja Slovakian keskuspankit sekä Suomen Pankki). Myös lukuvuonna 2013–2014 kukin kansallinen keskuspankki järjestää kilpailun oman maansa kouluille ja EKP kansainvälisille ja Eurooppa-kouluille.

Kilpailussa on nytkin kolme kierrosta. Ensimmäinen kierros, jolloin vastataan karsintakysymyksiin verkossa, päättyy 15.11.2013. Karsinnasta selviytyneet joukkueet kirjoittavat tammikuussa eli toisella kierroksella esseen, jonka aiheena on EKP:n neuvoston tuleva korkopäätös helmikuussa 2014. Esseessä pyritään ennakoimaan EKP:n neuvoston päätös ja esittämään hyvät perustelut. Parhaat joukkueet kutsutaan kussakin maassa sekä kansainvälisten ja Eurooppa-koulujen sarjassa kolmannelle ja viimeiselle kierrokselle pitämään esitys, jossa tehtävänä on ennakoida EKP:n neuvoston huhtikuinen korkopäätös. Kilpailu päättyy Frankfurt am Mainissa EKP:n toimitiloissa järjestettävään palkintojenjakotilaisuuteen.

Generation €uro Students Award oli suuri menestys vuosina 2011 ja 2012. Kilpailuun osallistuneiden opiskelijoiden mukaan siitä saa paljon tietoa, se kannustaa opiskelemaan, ja siitä on hyötyä myös myöhemmissä opinnoissa. Opettajilla on tärkeä tehtävä joukkueiden ohjaajina, ja myös he kiittävät kilpailua hyödylliseksi ja käytännölliseksi. Opettajatkin ovat oppineet uutta makrotaloudesta ja hankkineet monenlaisia uusia taitoja.

Joukkueet voivat ilmoittautua kilpailuun osoitteessa www.generationeuro.eu. Kilpailusivustosta löytyy paljon hyödyllistä tietoa kilpailusta, edellisvuoden voittajista ja kilpailuun liittyvistä tapahtumista. Lisätietoja voi pyytää myös sähköpostitse osoitteesta generationeuro@ecb.europa.eu.

YHTEYSTIEDOT

Euroopan keskuspankki

Viestinnän pääosasto

Kopiointi on sallittu, kunhan lähde mainitaan.

Yhteystiedot medialle