Mogućnosti pretraživanja
Početna stranica Mediji Objašnjenja Istraživanje i publikacije Statistika Monetarna politika €uro Plaćanja i tržišta Zapošljavanje
Prijedlozi
Razvrstaj po:
PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

ESB traži kandidata za predsjednika nadzornog odbora

27 rujan 2013

Europska središnja banka (ESB) danas objavljuje natječaj za mjesto predsjednika nadzornog odbora jedinstvenog nadzornog mehanizma. ESB traži odgovarajućeg kandidata s ugledom i iskustvom u bankarskim i financijskim pitanjima. Nadzorni odbor bit će odgovoran za planiranje i izvršavanje nadzornih zadaća dodijeljenih ESB-u kao i za njegova ovlaštenja izravnog nadzora najznačajnijih banaka u europodručju. Pozivaju se odgovarajući kandidati da dostave prijavu u skladu s uvjetima natječaja.

Postupak za izbor i imenovanje predsjednika provest će se u skladu s priloženim natječajem te će uvažavati načela iskustva, kvalifikacija i uravnoteženog sudjelovanja žena i muškaraca. Na temelju izbornog postupka, Upravno vijeće će predložiti jednog kandidata Europskom parlamentu radi odobrenja. Nakon saslušanja Europskog parlamenta, Vijeće Europske unije donosi odluku o imenovanju.

Sljedećih dana priloženi natječaj će također biti objavljen u Službenom listu Europske unije, a oglasi će biti objavljeni u nekoliko paneuropskih publikacija. Zadnji dan za dostavu prijava je 21. listopad 2013. Postupak za izbor i imenovanje predsjednika nadzornog odbora ovisi o donošenju uredbe o jedinstvenom nadzornom mehanizmu od strane Vijeća Europske unije te o njezinom stupanju na snagu.

KONTAKT

Europska središnja banka

glavna uprava Odnosi s javnošću

Reprodukcija se dopušta uz navođenje izvora.

Kontaktni podatci za medije
SEE ALSO

Find out more about related content