Keresési lehetőségek
Kezdőlap Média Kisokos Kutatás és publikációk Statisztika Monetáris politika Az €uro Fizetésforgalom és piacok Karrier
Javaslatok
Rendezési szempont
SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az EKB pályázókat keres a felügyeleti testület elnöki tisztségére

2013. szeptember 27.

Az Európai Központi Bank („EKB”) a mai nappal közzéteszi az egységes felügyeleti mechanizmus felügyeleti testülete elnöki tisztségére kiírt álláshirdetést. Az EKB olyan megfelelő jelöltet keres, aki banki és pénzügyi területen elismert szakmai tekintéllyel és tapasztalattal rendelkezik. A felügyeleti testület lesz felelős az EKB-ra telepített felügyeleti feladatok megtervezéséért és végrehajtásáért, valamint az EKB-nak az euroövezet legjelentősebb bankjainak felügyeletére vonatkozó feladata ellátásáért. A feltételeknek megfelelő érdeklődő pályázók ezúton felhívást kapnak az álláshirdetésben foglalt feltételekkel összhangban történő jelentkezés benyújtására.

Az elnök kiválasztására és kijelölésére vonatkozó eljárás az álláshirdetésben meghatározottak szerint kerül lefolytatásra, továbbá az tiszteletben fogja tartani a tapasztalatra, a képzettségre, és a nemek egyensúlyára vonatkozó alapelveket. A kiválasztási eljárást követően az EKB Kormányzótanácsa javaslatot fog tenni az egyik pályázó személyének jóváhagyására az Európai Parlament számára. Az Európai Parlament által tartott meghallgatást követően az Európai Unió Tanácsa fog a kinevezésről dönteni.

A mellékelten csatolt álláshirdetés az elkövetkező napokban az Európai Unió Hivatalos Lapjában is közzétételre kerül, továbbá számos páneurópai kiadványban is hirdetmények kerülnek elhelyezésre. Az álláshirdetésre történő jelentkezés benyújtásának határideje 2013. október 21-e. A felügyeleti testület elnökének kiválasztására és kinevezésére irányuló eljárás az egységes felügyeleti mechanizmusról szóló rendelet Európai Unió Tanácsa által történő elfogadásának és kihirdetésének a függvénye.

KAPCSOLAT

Európai Központi Bank

Kommunikációs Főigazgatóság

A sokszorosítás a forrás megnevezésével engedélyezett.

Médiakapcsolatok
SEE ALSO

Find out more about related content