Možnosti iskanja
Domov Mediji Pojasnjujemo Raziskave in publikacije Statistika Denarna politika Euro Plačila in trgi Zaposlitve
Predlogi
Razvrsti po
SPOROČILO ZA JAVNOST

ECB išče kandidate za predsednika Nadzornega odbora

27. september 2013

Evropska centralna banka (ECB) danes objavlja razpis za prosto delovno mesto predsednika Nadzornega odbora enotnega mehanizma nadzora. Za to mesto išče primernega kandidata ali kandidatko, ki uživa ugled in ima poklicne izkušnje na bančnem in finančnem področju. Nadzorni odbor bo odgovoren za načrtovanje in izvajanje nadzorniških nalog, prenesenih na ECB, z mandatom, da neposredno nadzira najpomembnejše banke v euroobmočju. Primerni kandidati so vabljeni, da oddajo prijavo v skladu s pogoji, ki so določeni v razpisu.

Postopek izbire in imenovanja predsednika je opisan v razpisu in bo temeljil na načelih izkušenosti, usposobljenosti in uravnotežene zastopanosti spolov. Na podlagi izbirnega postopka bo Svet ECB Evropskemu parlamentu v odobritev predlagal enega kandidata ali kandidatko. Po zaslišanju v Evropskem parlamentu bo o imenovanju odločal Svet Evropske unije.

V prihodnjih dneh bo priloženi razpis prostega delovnega mesta objavljen tudi v Uradnem listu Evropske unije ter več vseevropskih publikacijah. Rok za oddajo prijav je 21. oktober 2013. Postopek izbire in imenovanja predsednika Nadzornega odbora se bo začel potem, ko bo Svet Evropske unije sprejel uredbo o enotnem mehanizmu nadzora in bo ta stopila v veljavo.

KONTAKT

Evropska centralna banka

Generalni direktorat Stiki z javnostjo

Razmnoževanje je dovoljeno pod pogojem, da je naveden vir.

Kontakti za medije
SEE ALSO

Find out more about related content

Razpis prostega delovnega mesta

Predsednik Nadzornega odbora