Mogućnosti pretraživanja
Početna stranica Mediji Objašnjenja Istraživanje i publikacije Statistika Monetarna politika €uro Plaćanja i tržišta Zapošljavanje
Prijedlozi
Razvrstaj po:
PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Ponovni upis ESB-a u registar sustava EMAS

12 rujan 2013

Po uspješnom završetku njegova prvog validiranog ciklusa upravljanja okolišem (2010. – 2013.) ESB-u je nedavno ponovno dodijeljen certifikat o upravljanju okolišem prema normi ISO 14001, zbog čega će biti ponovno upisan u registar Sustava upravljanja okolišem i neovisnog ocjenjivanja (Eco‑Management and Audit Scheme, EMAS), koji je ustanovio EU.

Europska središnja banka danas objavljuje objedinjeni izvještaj o svojim rezultatima i postignućima u protekle tri godine, kako u pogledu svojega cjelokupnog ugljikova otiska tako i u pogledu pojedinačnih aspekata okoliša. Neka od tih postignuća su prijelaz na korištenje energije iz obnovljivih izvora u prostorijama ESB‑a u Frankfurtu na Majni, korištenje recikliranog papira i papira s oznakom “Blue Angel” za internu upotrebu i uvođenje smjernica za održivu nabavu.

Uvedena je nova politika okoliša, koja bolje odražava promjene u okolnostima i razvoj ESB‑ovog Sustava upravljanja okolišem od 2007., kada je usvojena prva politika okoliša i kada je taj sustav ustanovljen.

Vjeran svojim vrijednostima transparentnosti i odgovornosti, ESB stalno širi okvire praćenja emisija ugljikova dioksida i izvještavanja o njima. Osim emisija prouzrokovanih potrošnjom energije u prostorijama ESB‑a, poslovnim putovanjima i potrošnjom papira, ESB sada uzima u obzir i emisije prouzrokovane putovanjima sudionika konferencija, upotrebom sredstava za hlađenje i potrošnjom energije u vanjskome podatkovnom centru.

ESB‑ov Sustav upravljanja okolišem obuhvaća sva poslovna područja. Njegov daljnji razvoj i dalje će se zasnivati na sve većoj osviještenosti i uključenosti zaposlenika, osobito u pogledu selidbe na novu lokaciju ESB‑a i praktičnog usvajanja smjernica za održivu nabavu.

Više informacija o aktivnostima i planovima ESB‑a u vezi s okolišem možete pronaći ako otvorite sljedeću poveznicu s Izvještajem ESB‑a o okolišu iz 2013.

Napominjemo da je, radi sprečavanja nepotrebnog ispisivanja i kontrole učinka naše publikacije, šifriranjem onemogućen automatski ispis Izvještaja o okolišu iz 2013. Ako svejedno želite ispisati Izvještaj o okolišu, molimo vas da pošaljete e‑pismo na sljedeću adresu statement.greenecb@ecb.europa.eu i zatražite zaporku, uz napomenu o tome koliko primjeraka Izvještaja namjeravate ispisati.

KONTAKT

Europska središnja banka

glavna uprava Odnosi s javnošću

Reprodukcija se dopušta uz navođenje izvora.

Kontaktni podatci za medije