Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de
COMUNICAT DE PRESĂ

BCE obţine din nou înregistrarea EMAS

12 septembrie 2013

Recent, odată cu finalizarea cu succes a primului ciclu validat de management de mediu (2010‑2013), BCE i-a fost acordată din nou certificarea de mediu în conformitate cu standardul ISO 14001 şi, astfel, instituţia va fi înregistrată din nou în cadrul sistemului de management de mediu și audit al UE ( Eco-Management and Audit Scheme – EMAS).

BCE publică astăzi o declaraţie de mediu consolidată privind rezultatele şi realizările din ultimii trei ani, atât în ceea ce priveşte amprenta totală de carbon, cât şi aspecte de mediu specifice. Printre realizări se numără reorientarea către surse de energie regenerabilă în clădirile BCE din Frankfurt pe Main, utilizarea pentru consumul intern de hârtie reciclată care poartă eticheta Der Blaue Engel şi elaborarea unei Orientări privind achiziţiile sustenabile ( Sustainable Procurement Guideline).

O nouă politică de mediu a fost implementată pentru a reflecta mai bine schimbările şi evoluţiile din cadrul sistemului de management de mediu al BCE începând cu anul 2007, când a fost adoptată prima politică de mediu şi a fost înfiinţat acest sistem.

BCE şi-a extins în mod constant sfera de aplicare a raportării privind emisiile de carbon şi a monitorizării acestora, în concordanţă cu două dintre valorile sale: transparenţa şi responsabilitatea. În afară de emisiile generate de consumul de energie în clădirile sale, deplasările profesionale şi consumul de hârtie, în prezent BCE ia în considerare, de asemenea, emisiile datorate deplasării participanţilor la conferinţe, utilizării agenţilor de răcire şi energiei electrice utilizate în centrul extern de date.

Sistemul de management de mediu al BCE cuprinde toate compartimentele organizatorice, iar dezvoltarea sa viitoare se va baza în continuare pe un grad tot mai ridicat de sensibilizare şi implicare a personalului, în special în ceea ce priveşte mutarea în noul sediu al BCE şi adoptarea practică a Orientării privind achiziţiile sustenabile.

Mai multe informaţii referitoare la activităţile şi planurile de mediu ale BCE pot fi obţinute accesând linkul spre versiunea din anul 2013 a declaraţiei de mediu a BCE.

Pentru a descuraja tipărirea inutilă şi a monitoriza impactul publicaţiei noastre, declaraţia de mediu din anul 2013 a fost criptată, astfel încât să se prevină tipărirea prestabilită. Cu toate acestea, dacă doriţi să tipăriţi acest document, vă rugăm să trimiteţi un e-mail la adresa statement.greenecb@ecb.europa.eu pentru a solicita parola, menţionând numărul de exemplare pe care intenţionaţi să le tipăriţi.

CONTACT

Banca Centrală Europeană

Direcția generală comunicare

Reproducerea informațiilor este permisă numai cu indicarea sursei.

Contacte media