Možnosti iskanja
Domov Mediji Pojasnjujemo Raziskave in publikacije Statistika Denarna politika Euro Plačila in trgi Zaposlitve
Predlogi
Razvrsti po
SPOROČILO ZA JAVNOST

ECB ostaja registrirana v sistemu EMAS

12. september 2013

ECB je po uspešnem zaključku prvega validiranega cikla okoljskega ravnanja (2010–2013) nedavno ponovno pridobila okoljski certifikat po standardu ISO 14001 in bo tako še naprej registrirana v sistemu za okoljsko ravnanje in presojo, ki ga je vzpostavila Evropska unija ( Eco-Management and Audit Scheme, EMAS).

Danes je ECB objavila konsolidirano okoljsko izjavo o rezultatih in dosežkih v minulih treh letih tako na področju skupnega ogljičnega odtisa kot tudi glede posameznih vidikov okoljskega ravnanja. Med dosežki je izpostavila prehod na obnovljive vire energije v prostorih ECB v Frankfurtu na Majni, uporabo pisarniškega papirja z oznako »Blue Angel« za interne namene ter uvedbo smernice za trajnostno naročanje.

ECB je uvedla novo okoljsko politiko, ki upošteva spremembe in dogodke v sistemu okoljskega ravnanja od leta 2007 naprej, ko je sprejela prvo okoljsko politiko in vzpostavila okoljski sistem.

V skladu s svojimi vrednotami preglednosti in odgovornosti ECB vztrajno povečuje obseg nadzora nad ogljikovimi izpusti in poročanja o njih. Poleg izpustov zaradi porabe energije v svojih prostorih in na poslovnih potovanjih ter porabe papirja zdaj upošteva tudi potovalne izpuste udeležencev konferenc, uporabo hladilnih sredstev in porabo energije v zunanjem podatkovnem centru.

Sistem okoljskega ravnanja se izvaja v vseh poslovnih področjih ECB. Njegov nadaljnji razvoj bo temeljil na krepitvi osveščenosti zaposlenih in njihovi aktivni udeležbi, predvsem v zvezi s selitvijo v novo stavbo ECB in praktično uvedbo smernice o trajnostnem naročanju.

Če želite več informacij o okoljskih ukrepih in načrtih ECB, sledite povezavi na Okoljsko izjavo ECB 2013 (na voljo samo v angleščini).

Da bi čim bolj omejili nepotrebno tiskanje in spremljali vpliv publikacij na okolje, je privzeto tiskanje izjave onemogočeno. Če jo želite vseeno natisniti, po e-pošti na naslov statement.greenecb@ecb.europa.eu zaprosite za geslo in navedite, koliko izvodov izjave želite natisniti.

KONTAKT

Evropska centralna banka

Generalni direktorat Stiki z javnostjo

Razmnoževanje je dovoljeno pod pogojem, da je naveden vir.

Kontakti za medije