Menu

Etapa de construcție

În toamna anului 2007, planurile aferente proiectului au fost prezentate autorităților relevante ale orașului Frankfurt pe Main, care au acordat ulterior o autorizație de construire parțială la data de 22 octombrie a aceluiași an. Aceasta însemna că lucrările preliminare de construcție puteau fi demarate în primul trimestru al anului 2008. La data de 6 mai 2008, Petra Roth, care ocupa la acea dată funcția de primar al orașului Frankfurt pe Main, i-a acordat lui Jean-Claude Trichet, președintele de atunci al BCE, o autorizaţie de construire integrală.

După încheierea cu succes a procedurii de licitație, în cadrul căreia lucrările de construcție au fost împărțite în pachete și loturi, lucrările principale de construcție au fost lansate în primăvara anului 2010. Piatra de temelie pentru zgârie-nori a fost pusă la data de 19 mai 2010. În paralel cu edificarea zgârie-norilor, au fost demarate lucrări ample de restaurare a Grossmarkthalle, precum și construcția noilor clădiri interne. După doar doi ani, la data de 20 septembrie 2012, a fost organizată o ceremonie pentru a marca finalizarea lucrărilor de structură principale. Lucrările au continuat apoi cu montarea panourilor de pe fațadele zgârie-norilor și amenajarea interiorului tuturor elementelor de construcție, inclusiv instalarea infrastructurii tehnice.

Conceptul arhitectural general pentru noul sediu al BCE a inclus amenajarea peisagistică a sitului industrial din jurul Grossmarkthalle. Ideea era de a crea un parc divers pentru care râul Main constituia principala sursă de inspirație.

Noul sediu al BCE a fost finalizat și dat în folosință în anul 2014.