Menu

Kivitelezési fázis

A terveket 2007 őszén nyújtották be az illetékes frankfurti hatóságoknak, az elvi építési engedély pedig még az év október 22-én megérkezett. Ez azt jelentette, hogy az előzetes építési munkálatok 2008 első negyedévében meg is kezdődhettek. 2008. május 6-án Petra Roth, Frankfurt akkori polgármestere megadta az általános építési engedélyt Jean-Claude Trichet-nek, az EKB akkori elnökének.

Az építkezési munkákat csomagokra és tételekre bontó pályázati eljárás sikeres lezárását követően 2010 tavaszán megkezdődtek a tényleges kivitelezési munkálatok. A toronyház alapkőletételére 2010. május 19-én került sor. Az irodatorony építése mellett megkezdődött a Großmarkthalle nagyszabású restaurálása és az új belső épületek kialakítása. Alig több mint két évvel később, 2012. szeptember 20-án bokrétaünnepséget tartottak a fő szerkezeti munkálatok lezárásának alkalmából. Ezt követően az irodatorony homlokzatára szánt elemeket rögzítették, majd a belsőépítészeti munkálatok, illetve a műszaki infrastruktúra kiépítése következett.

A Großmarkthalle körül található ipari jellegű terület parkosítása is az új EKB-székház dizájnjának szerves részét képezte; a sokszínű park tervét elsősorban a Majna ihlette.

Az EKB új székházának építése 2014-ben befejeződött, és a központ megkezdte működését.