Menu

Lucrări structurale

Începerea construcției

Plan de ansamblu

Plan de ansamblu

© Banca Centrală Europeană

Lucrările de construcție a noului sediu al Băncii Centrale Europene (BCE) vor începe în primăvara anului 2010. Pachetul de „lucrări structurale” cuprinde lucrările structurale pentru toate clădirile incluse în noul sediu al BCE, confecțiile metalice necesare și restaurarea Grossmarkthalle.

Construcția noului sediu

Construcția celor două turnuri de birouri se bazează pe o structură în cadre din beton armat. Turnul din partea de nord va avea 45 de etaje, iar cel din partea de sud, 43. Grinzile de oțel și platformele de legătură din atrium unesc cele două turnuri, creând o singură structură statică.

Restaurarea Grossmarkthalle

O mare parte a lucrărilor de construcție vizează restaurarea Grossmarkthalle, care a fost construită după proiectul profesorului Martin Elsaesser în perioada 1926-1928. Aspectul general al Grossmarkthalle va fi păstrat, fațadele și suprafețele fiind restaurate în conformitate cu decizia de conservare.
Noile facilități funcționale ale BCE – sala destinată conferințelor de presă și spațiul pentru vizitatori, restaurantul destinat personalului, cafeteria și zona pentru conferințele de presă – vor constitui clădiri interne individualizate (conceptul „casă în casă”) integrate în holul principal și vor fi construite după modelul structurilor compozite din beton armat.

Calendar

Finalizarea lucrărilor structurale este planificată pentru primăvara anului 2012.