Menu

Bouwtechnische werkzaamheden

Begin van de bouwwerkzaamheden

Plattegrond

Plattegrond

© Europese Centrale Bank

Voorjaar 2010 werd begonnen met de bouw van het nieuwe kantoor van de Europese Centrale Bank (ECB). De opdracht voor de bouwtechnische werkzaamheden omvat de bouwtechnische werkzaamheden aan alle in het ontwerp opgenomen gebouwen, het noodzakelijke staalwerk en de restauratie van de Großmarkthalle.

De bouw van het nieuwe kantoor

De twee kantoortorens krijgen een skelet van gewapend beton. De noordtoren zal 45, de zuidtoren 43 verdiepingen tellen. De twee torens worden door stalen spanten en verbindingsplatforms in het atrium verbonden tot één stabiele structuur.

De restauratie van de Großmarkthalle

Een belangrijk aspect van de bouwtechnische werkzaamheden wordt gevormd door de restauratie van de Großmarkthalle, die tussen 1926 en 1928 naar een ontwerp van Martin Elsaesser is gebouwd. Het oorspronkelijke aanzien van de Großmarkthalle wordt gerespecteerd, waarbij de gevels en andere oppervlakken overeenkomstig de monumentvergunning worden gerestaureerd.
De nieuwe functionele faciliteiten van de ECB (het congres- en het bezoekerscentrum, het bedrijfsrestaurant, de kantine en de persconferentieruimte) worden uitgevoerd in gewapend betoncomposiet en als afzonderlijke gebouwen in de hal geïntegreerd volgens het 'gebouw-in-gebouw'-concept.

Tijdschema

De bouwtechnische werkzaamheden moeten voorjaar 2012 gereed zijn.