Menu

Konstrukcijska dela

Začetek gradnje

Lokacijski načrt

Lokacijski načrt

© ECB

Gradbena dela na novih prostorih ECB se bodo začela spomladi 2010. Paket »konstrukcijska dela« zajema dela na vseh stavbah novega sedeža ECB, pa tudi pripadajoča kovinska dela in obnovo Grossmarkthalle.

Gradnja novih prostorov

Osnovna konstrukcija obeh poslovnih stolpnic s pisarnami bo iz železobetona. Severna stolpnica bo imela 45, južna pa 43 nadstropij. Povezani bosta z jeklenimi nosilci in povezovalnimi ploščadmi v atriju, tako da bosta imeli enovito statično strukturo.

Obnova Grossmarkthalle

Velik del gradbenih del predstavlja obnova Grossmarkthalle, ki je bila zgrajena med letoma 1926 in 1928 po načrtih profesorja Martina Elsaesserja. Svoj značilni videz bo ohranila tudi po obnovi, saj bodo tako pročelje kot tudi ostale površine obnovljeni v skladu z zahtevami spomeniškega varstva.
V Grossmarkthalle bodo funkcionalni prostori ECB – konferenčni center in center za obiskovalce, restavracija za zaposlene, kavarna in prostor za tiskovne konference. Vsak od njih bo enota zase, saj bodo v Grossmarkthalle vključeni po načelu »hiše v hiši«, hkrati pa bodo imeli skupno konstrukcijo iz železobetona.

Časovnica

Konstrukcijska dela bodo po načrtih končana do pomladi 2012.