În imagini

Textul era prea lung? Nu l-ați citit?
Descoperiți subiecte legate de BCE în materiale multimedia.

Infografic: Modul de funcționare a relaxării cantitative

9 decembrie 2016

Programele de achiziționare de active ale BCE sprijină creșterea economică și contribuie la îndeplinirea obiectivului privind inflația. Aflați cum funcționează programele, care este rolul băncilor comerciale și cum influențează aceste măsuri companiile și consumatorii. 

Mai mult


Cinci lucruri despre noua bancnotă de 50 EUR

5 iulie 2016

Vedeți pentru prima dată cum arată noua bancnotă de 50 EUR și aflați cinci lucruri pe care este posibil să nu le cunoașteți despre cea mai utilizată bancnotă din Europa.

Vizionează


În culisele Programului de achiziționare de active

6 iunie 2016

Aruncați o privire în spatele scenei pentru a-i cunoaște pe cei care elaborează și implementează programul BCE de achiziționare de active și aflați mai multe detalii despre motivele care stau la baza relaxării cantitative în zona euro și despre modalitățile de aplicare a acesteia.

Vizionează


OTRTL-II explicate

10 martie 2016

Ce este noua serie de operațiuni țintite de refinanțare pe termen mai lung și de ce este necesară? Președintele BCE, Mario Draghi, oferă informații despre aceasta.

Vizionează


Cum sprijină T2S o piață unică de capital în Europa?

2 iulie 2015

Urmăriți modul în care T2S, noua platformă pentru decontarea titlurilor de valoare, facilitează circulația titlurilor de valoare în Europa și reduce costurile implicate de aceasta, aducând beneficii companiilor și investitorilor.

Vizionează


Ce țară s-a alăturat zonei euro și când?

1 ianuarie 2015

Explorați această hartă interactivă pentru a afla ce țări fac parte din zona euro și în ce an s-au alăturat acesteia.

Mai mult


Sediul BCE – de la viziune la realitate

10 decembrie 2014

Începând cu luna noiembrie 2014, personalul BCE s-a mutat într-o clădire nouă situată în cartierul Ostend din Frankfurt. Urmăriți acest scurt videoclip pentru a vedea cum a fost construită această clădire etapă cu etapă.

Vizionează


Descrierea procedurii aplicabile în cazul absenţei unei obiecţii în cadrul MUS

Procesul decizional referitor la supravegherea bancară din cadrul BCE

4 noiembrie 2014

Aflați cum se iau deciziile privind supravegherea bancară în conformitate cu procedura aplicabilă în cazul absenței unei obiecții.

Mai mult


Integrarea infrastructurii de piață

24 septembrie 2014

Infrastructura de piață integrată în Europa înseamnă o „rețea de conducte” unică și eficientă, care susține piața. Aflați în ce mod infrastructura de decontare a plăților și a titlurilor de valoare aduce beneficii cetățenilor, companiilor și investitorilor.

Vizionează


Ce implică ratele negative ale dobânzilor pentru mine?

5 iunie 2014

La data de 5 iunie 2014, Consiliul guvernatorilor a introdus o rată negativă a dobânzii la facilitatea de depozit. Președintele BCE, Mario Draghi, explică ce înseamnă această decizie pentru deponenții din zona euro.

Vizionează


MUS explicat în trei minute

24 martie 2014

Urmăriți acest videoclip referitor la Mecanismul unic de supraveghere și aflați cum sunt supravegheate băncile în Europa.

Vizionează


BCE și Eurosistemul explicate

26 septembrie 2013

Ce este inflația? De ce este importantă stabilitatea prețurilor? Aflați răspunsurile la aceste întrebări și multe altele în această introducere de trei minute privind rolul și misiunile BCE și ale Eurosistemului.

Vizionează