Laat me zien

Te lang; niet gelezen?
Ontdek ECB-thema's via multimedia.

Afbeelding: Hoe werkt kwantitatieve verruiming?

9 december 2016

De ECB-programma's voor de aankoop van activa ondersteunen de economische groei en helpen ons onze inflatiedoelstelling te verwezenlijken. Kom hier meer te weten over hoe de programma's werken, de rol van de commerciële banken en hoe deze maatregelen van invloed zijn op bedrijven en particulieren.

kijk


Vijf feiten over het nieuwe €50-biljet

5 juli 2016

Bekijk voor de eerste keer het nieuwe bankbiljet van €50 en ontdek vijf dingen die u wellicht niet wist over het meest gebruikte bankbiljet van Europa.

kijk">kijk


Binnen het APP

6 juni 2016

Kijk achter de coulissen bij de mensen die het programma voor de aankoop van activa (asset purchase programme, APP) van de ECB ontwerpen en uitvoeren, en kom meer te weten over het waarom en hoe van kwantitatieve verruiming in het eurogebied.

kijk


TLTRO-II nader verklaard

10 maart 2016

Wat is de nieuwe reeks gerichte langerlopende herfinancieringstransacties, en waarom is deze nodig? ECB-President Mario Draghi verschaft inzicht.

kijk


Hoe ondersteunt T2S een gemeenschappelijke kapitaalmarkt in Europa?

2 juli 2015

Kijk hoe T2S, het nieuwe platform voor effectenafwikkeling, het "reizen" van effecten in Europa gemakkelijker en minder duur maakt en hoe nuttig het is voor bedrijven en beleggers.

kijk


Wie trad tot het eurogebied toe en wanneer gebeurde dat?

1 januari 2015

Verken deze interactieve kaart en ontdek welke landen deel zijn van het eurogebied en wanneer deze toetraden.

meer


Het gebouw van de ECB – van idee naar realiteit

10 december 2014

Met ingang van november 2014 verhuisde het personeel van de ECB naar een nieuw gebouw in de Frankfurtse wijk Ostend. Bekijk dit korte time-lapse-filmpje om te zien hoe het werd gebouwd.

kijk


De geen-bezwaarprocedure in het SSM in grote lijnen

Besluitvorming bij het Bankentoezicht van de ECB

4 november 2014

Kom te weten hoe beslissingen over bankentoezicht worden genomen onder de geen-bezwaar-procedure.

meer


Integratie van de marktinfrastructuur

24 september 2014

Een geïntegreerde marktinfrastructuur in Europa betekent een gezamenlijk, efficiënt "buizenstelsel" dat de markt ondersteunt. Zie hoe de infrastructuur voor betalings- en effectenafwikkeling ten goede komt aan burgers, bedrijven en beleggers.

kijk


Wat betekenen negatieve rentes voor mij?

5 juni 2014

De Raad van Bestuur voerde op 5 juni 2014 een negatieve rente in voor de depositofaciliteit. ECB-President Mario Draghi legt uit wat het rentebesluit betekent voor spaarders in het eurogebied.

kijk


SSM uitgelegd in drie minuten

24 maart 2014

Bekijk deze video over het Gemeenschappelijk Toezichtsmechanisme (SSM) en kom te weten hoe op banken in Europa toezicht wordt gehouden.

kijk


Een uitleg van de ECB en het Eurosysteem

26 september 2013

Wat is inflatie? Waarom is prijsstabiliteit belangrijk voor u? Vind de antwoorden op deze vragen en nog veel meer in deze drie minuten durende inleiding tot de rol en taken van de ECB en het Eurosysteem.

kijk