European Central Bank - eurosystem
SØGEMULIGHEDER
Hjem Medier Explainers Forskning & Offentliggørelser Statistik Pengepolitik €uroen Betalinger & Markeder Kariere & Job
Forslag
Sortér efter

Makroøkonomiske fremskrivninger

De makroøkonomiske fremskrivninger udarbejdes for at forudsige og forstå, hvordan økonomien i bred forstand vil se ud i fremtiden. De indeholder oplysninger, der vedrører økonomisk vækst, inflation, lønninger, arbejdsløshed og handel.

Eurosystemets og ECB's stab udarbejder makroøkonomiske fremskrivninger, der beskriver udsigterne for økonomien i euroområdet og på globalt plan. De bidrager til ECB's styrelsesråds vurdering af den økonomiske udvikling og de risici, der knytter sig til prisstabiliteten.

De offentliggøres fire gange om året (i marts, juni, september og december).

December 2022
Et hurtigt overblik

Inflationsudsigterne

Inflationen vil fortsat ligge på et højt niveau på kort sigt, men falde markant til 3,6 pct. inden udgangen af 2023. Aftagende pres fra energipriserne og andre omkostninger vil sammen med ECB's pengepolitiske foranstaltninger bringe inflationen tilbage til 2 pct.-målet i 2. halvår 2025.

Mere
Udsigterne for bruttonationalproduktet

Høj inflation, usikkerhed og svag forbruger- og erhvervstillid vil få den økonomiske vækst til at aftage fra 3,4 pct. i 2022 til 0,5 pct. i 2023. I takt med at energimarkederne genvinder balancen, forsyningsflaskehalsene bliver afviklet, og den udenlandske efterspørgsel styrkes, vil væksten stige til 1,9 pct. i 2024 og 1,8 pct. i 2025.

Mere

Hele rapporten

Den fulde rapport indeholder en detaljeret vurdering af udsigterne for euroområdets økonomi.

Læs rapporten

Aktuelle og tidligere fremskrivninger

Sammenlign vores historiske fremskrivninger af inflationen og den økonomiske vækst. Tidligere fremskrivninger for euroområdet og landene i euroområdet kan downloades.

Alle vores makroøkonomiske fremskrivninger

Alle sider i dette afsnit