European Central Bank - eurosystem
SØGEMULIGHEDER
Hjem Medier Explainers Forskning & Offentliggørelser Statistik Pengepolitik €uroen Betalinger & Markeder Kariere & Job
Forslag
Sortér efter

Makroøkonomiske fremskrivninger

De makroøkonomiske fremskrivninger udarbejdes for at forudsige og forstå, hvordan økonomien i bred forstand vil se ud i fremtiden. De indeholder oplysninger, der vedrører økonomisk vækst, inflation, lønninger, arbejdsløshed og handel.

Eurosystemets og ECB's stab udarbejder makroøkonomiske fremskrivninger, der beskriver udsigterne for økonomien i euroområdet og på globalt plan. De bidrager til ECB's Styrelsesråds vurdering af den økonomiske udvikling og de risici, der knytter sig til prisstabiliteten.

De offentliggøres fire gange om året (i marts, juni, september og december).

September 2023
Et hurtigt overblik

Inflationsudsigterne

Inflationen forventes fortsat at falde i de næste par år, efterhånden som omkostningspresset aftager, og ECB's pengepolitiske foranstaltninger gradvis slår igennem. Den samlede inflation forventes at falde fra 5,6 pct. i år til 3,2 pct. i 2024 og 2,1 pct. i 2025.

Mere
Udsigterne for bruttonationalproduktet

Væksten vil være dæmpet i resten af 2023 på baggrund af strammere finansieringsforhold og svag udenlandsk efterspørgsel. I takt med at inflationen falder, husholdningernes indkomst retter sig, og den udenlandske efterspørgsel styrkes, forventes økonomien i euroområdet at vokse med 0,7 pct. i 2023, med 1,0 pct. i 2024 og med 1,5 pct. i 2025.

Mere

Hele rapporten

Den fulde rapport indeholder en detaljeret vurdering af udsigterne for euroområdets økonomi.

Læs rapporten

Aktuelle og tidligere fremskrivninger

Sammenlign vores historiske fremskrivninger af inflationen og den økonomiske vækst. Tidligere fremskrivninger for euroområdet og landene i euroområdet kan downloades.

Alle vores makroøkonomiske fremskrivninger

Alle sider i dette afsnit