SØGEMULIGHEDER
Home Medier Explainers Forskning & Publikationer Statistik Pengepolitik Euroen Betalinger & Markeder Karriere & Job
Forslag
Sortér efter

Godkendelse af seddelproducenter

Eurosedler skal leve op til de højeste standarder

ECB er forpligtet til at sikre euroens integritet som betalingsmiddel og skal i den forbindelse leve op til både de højeste miljømæssige standarder og de højeste sundheds-, sikkerheds- og kvalitetsstandarder. Disse standarder skal til enhver tid opfyldes i forbindelse med forskning og udvikling samt udformning, produktion og levering af eurosedler.

Produktionen af eurosedler skal derfor leve op til konkrete industrielle standarder, herunder ISO 9001, ISO 14001 og OHSAS 18001, samt leve op til strenge sikkerhedskrav.

Producenter af euromateriale skal godkendes

Produktionen af euromateriale og fortroligt euromateriale skal gennemgå ECB's godkendelsesprocedure. De nærmere bestemmelser herom findes i Afgørelse ECB/2013/54.

Kun godkendte producenter kan deltage i offentlige udbud og indgå kontrakter om euromaterialevirksomhed eller fortrolig eurovirksomhed.

Områder, hvor producenter godkendes

 • Trykning af eurosedler
 • Fremstilling af papir til eurosedler
 • Fremstilling af trykfarve
 • Fremstilling af foliehologrammer
 • Fremstilling af sikkerhedstråd til pengesedler
 • Yderligere information om ECB's godkendelsesprocedurer

  Ønskes yderligere information, er det muligt at downloade Svar på hyppigt stillede spørgsmål om godkendelsesprocedurerne.

  Interesseret i at blive godkendt?

  Interesserede kan sende en e-mail på engelsk med en kort beskrivelse af de produkter, der fremstilles (maks. to A4-sider) til QEHS.accreditation@ecb.europa.eu. Vi svarer normalt inden for en måned.

  Vi anvender PGP-kryptering for at sikre en sikker kommunikation. Download og anvend PGP key of QEHS.accreditation til følsom information.

  Andre samarbejdsmuligheder med ECB

  Hvis du har forslag til nye sikkerhedselementer, produktion af eurosedler eller fremstillingsteknologi, læs da venligst afsnittet Eurosedler - forskning og udvikling.

ECB kan godkende producenter inden for følgende områder:

Alle sider i dette afsnit