Mogućnosti pretraživanja
Početna stranica Mediji Objašnjenja Istraživanje i publikacije Statistika Monetarna politika €uro Plaćanja i tržišta Zapošljavanje
Prijedlozi
Razvrstaj po:
  • PRIOPĆENJE ZA JAVNOST
  • 11. prosinca 2019.

ESB donio mišljenje o imenovanju nove članice Izvršnog odbora

  • Upravno vijeće nije imalo primjedbe na predloženu kandidatkinju Isabel Schnabel.

Upravno vijeće Europske središnje banke (ESB) danas je donijelo mišljenje o preporuci Vijeća Europske unije povezanoj s imenovanjem članice Izvršnog odbora ESB-a.

Upravno vijeće nije imalo primjedbe na predloženu kandidatkinju, Isabel Schnabel, koja je osoba s ugledom i stručnim iskustvom u monetarnom ili bankarskom području, što je zahtjev iz članka 283. stavka 2. Ugovora o funkcioniranju Europske unije. Schnabel je trenutačno članica njemačkog Vijeća ekonomskih stručnjaka i profesorica za Financijsku ekonomiju na Sveučilištu u Bonnu.

Nakon što osim Upravnog vijeća mišljenje donese i Europski parlament, odluku o imenovanju nove članice Izvršnog odbora donijet će Europsko vijeće. Mišljenje Upravnog vijeća, koje će ubrzo biti objavljeno u Službenom listu Europske unije, objavit će se na mrežnim stranicama ESB-a na svim službenim jezicima EU-a.

Schnabel će biti imenovana na osmogodišnji mandat koji se ne može obnoviti i preuzeti dužnost od Sabine Lautenschläger, čije je odstupanje s dužnosti stupilo na snagu 31. listopada 2019.

Predstavnici medija mogu postaviti upite Peteru Ehrlichu, tel. +49 69 1344 8320.

KONTAKT

Europska središnja banka

glavna uprava Odnosi s javnošću

Reprodukcija se dopušta uz navođenje izvora.

Kontaktni podatci za medije