Keresési lehetőségek
Kezdőlap Média Kisokos Kutatás és publikációk Statisztika Monetáris politika Az €uro Fizetésforgalom és piacok Karrier
Javaslatok
Rendezési szempont
  • SAJTÓKÖZLEMÉNY
  • 2019. december 11.

Az EKB véleményezte Igazgatósága új tagjának kinevezését

  • A Kormányzótanács nem emel kifogást a javasolt jelölttel, Isabel Schnabellel szemben

Az Európai Központi Bank (EKB) Kormányzótanácsa mai ülésén véleményezte az Európai Unió Tanácsának ajánlását, amelyet az EKB egy igazgatósági (Executive Board) tagjának kinevezésére tett.

A Kormányzótanács nem élt kifogással Isabel Schnabel jelölt ellen, aki az Európai Unió működéséről szóló szerződés 283. cikkének (2) bekezdésében előírtaknak megfelelően monetáris vagy banki területen elismert szakmai tekintéllyel és tapasztalattal rendelkezik. Isabel Schnabel jelenleg a Német Közgazdasági Szakértők Tanácsának (GCEE) tagja és a Bonni Egyetem pénzügyi gazdaságtan professzora.

A Kormányzótanács véleménye, valamint az Európai Parlament véleménye után az Európai Tanács nevezi ki az új igazgatósági tagot. Az Európai Unió Hivatalos Lapjában hamarosan megjelenő kormányzótanácsi vélemény az EKB honlapján az EU valamennyi hivatalos nyelvén elérhető lesz.

Isabel Schnabel megbízatása nem megújítható, nyolc évre szól. Az Igazgatóságban Sabine Lautenschläger helyét veszi át, aki 2019. október 31-i hatállyal lemondott a posztjáról.

A média képviselői kérdéseikkel szíveskedjenek Peter Ehrlichet keresni a +49 69 1344 8320-as telefonszámon.

KAPCSOLAT

Európai Központi Bank

Kommunikációs Főigazgatóság

A sokszorosítás a forrás megnevezésével engedélyezett.

Médiakapcsolatok