Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de
  • COMUNICAT DE PRESĂ
  • 11 decembrie 2019

BCE adoptă un aviz cu privire la numirea unui nou membru al Comitetului executiv

  • Consiliul guvernatorilor nu a formulat nicio obiecție cu privire la candidata propusă, dna Isabel Schnabel

Consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene (BCE) a adoptat astăzi un aviz cu privire la o recomandare a Consiliului Uniunii Europene privind numirea unui membru al Comitetului executiv al BCE.

Consiliul guvernatorilor nu a formulat nicio obiecție cu privire la candidata propusă, dna Isabel Schnabel, care este o persoană ale cărei autoritate și experiență profesională în domeniul monetar sau bancar sunt recunoscute, astfel cum se prevede la articolul 283 alineatul (2) din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene. Dna Schnabel este, în prezent, membră a Consiliului experților economici din Germania și profesoară de economie financiară la Universitatea din Bonn.

După emiterea avizului Consiliului guvernatorilor și a unui aviz al Parlamentului European, noua membră a Comitetului executiv va fi numită de Consiliul European. Avizul Consiliului guvernatorilor, care va fi publicat în scurt timp în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, va fi disponibil pe website-ul BCE în toate limbile oficiale ale UE.

Dna Schnabel îi va succeda, pentru un mandat de opt ani care nu poate fi reînnoit, dnei Sabine Lautenschläger, care și-a prezentat demisia cu efect de la 31 octombrie 2019.

Pentru întrebări din partea mass-media, persoana de contact este Peter Ehrlich, tel.: +49 69 1344 8320.

CONTACT

Banca Centrală Europeană

Direcția generală comunicare

Reproducerea informațiilor este permisă numai cu indicarea sursei.

Contacte media