Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de

Decizii adoptate de Consiliul guvernatorilor BCE (altele decât deciziile de stabilire a ratelor dobânzilor)

Octombrie 2011

Operaţiuni de piaţă

Detalii privind operaţiunile de refinanţare din perioada octombrie 2011‑iulie 2012

La data de 6 octombrie 2011, Consiliul guvernatorilor a luat mai multe decizii privind operaţiunile principale de refinanţare şi cele de refinanţare pe termen lung, precum şi procedurile de licitaţie utilizate pentru astfel de operaţiuni. Informaţii mai detaliate pot fi găsite într‑un comunicat de presă publicat pe website‑ul BCE la acea dată.

Lansarea unui al doilea program de achiziţionare de obligaţiuni garantate

La data de 6 octombrie 2011, Consiliul guvernatorilor a hotărât să lanseze un al doilea program de achiziţionare de obligaţiuni garantate şi a anunţat câteva dintre caracteristicile principale ale acestuia. Mai multe detalii privind modalităţile programului vor fi anunţate în luna noiembrie 2011. Un comunicat de presă pe această temă este disponibil pe website‑ul BCE.

Sisteme de plăţi şi infrastructura pieţei

Evoluţia proiectului TARGET2-Securities (T2S)

La data de 22 septembrie 2011, Consiliul guvernatorilor l‑a numit pe dl Kristian Kjeldsen, şeful departamentului de sisteme de plăţi din cadrul Danmarks Nationalbank, membru supleant al Comitetului pentru programul T2S. Comitetul pentru programul T2S a fost înfiinţat la data de 19 martie 2009 pentru a ajuta organele de decizie ale BCE să asigure finalizarea cu succes a proiectului T2S.

La data de 20 octombrie 2011, Consiliul guvernatorilor a hotărât ca T2S să fie lansat cu nouă luni mai târziu decât era planificat, respectiv în luna iunie 2015, în loc de luna septembrie 2014. Consiliul guvernatorilor a hotărât, de asemenea, să prelungească termenul‑limită pentru semnarea acordului‑cadru. Mai multe informaţii vor fi oferite pe website‑ul BCE la timpul potrivit.

Modificări aduse Orientării privind TARGET2

La data de 14 octombrie 2011, Consiliul guvernatorilor a adoptat Orientarea BCE/2011/15 de modificare a Orientării BCE/2007/2 privind sistemul transeuropean automat de transfer rapid cu decontare pe bază brută în timp real (TARGET2). Orientarea, care, printre altele, ţine cont de actualizările necesare pentru versiunea 5.0 a TARGET2, se va aplica începând cu data de 21 noiembrie 2011.

Avize privind acte juridice

Avizul BCE cu privire la un proiect de dispoziţie a Česká národní banka privind rezervele minime obligatorii

La data de 30 septembrie 2011, Consiliul guvernatorilor a adoptat acest aviz la solicitarea Česká národní banka (CON/2011/75).

Avizul BCE cu privire la reforma sistemului de garantare a depozitelor în Ţările de Jos

La data de 4 octombrie 2011, Consiliul guvernatorilor a adoptat acest aviz după o consultare publică a Ministerului Finanţelor din Ţările de Jos cu privire la reforma sistemului de garantare a depozitelor în Ţările de Jos (CON/2011/76).

Avizul BCE cu privire la sancţiunile aplicabile în vederea protejării euro împotriva contrafacerii în Slovenia

La data de 7 octombrie 2011, Consiliul guvernatorilor a adoptat acest aviz la solicitarea Ministerului Finanţelor din Slovenia (CON/2011/78).

Avizul BCE cu privire la o garanţie a statului belgian pentru anumite credite acordate Dexia SA şi Dexia Crédit Local SA

La data de 13 octombrie 2011, Consiliul guvernatorilor a adoptat acest aviz la solicitarea Ministerului Finanţelor din Belgia (CON/2011/79).

Avizul BCE cu privire la registrul pentru declaraţii financiare din Slovacia

La data de 14 octombrie 2011, Consiliul guvernatorilor a adoptat acest aviz la solicitarea Ministerului Finanţelor din Slovacia (CON/2011/80).

Avizul BCE cu privire la modificările normelor aplicabile obligaţiunilor ipotecare şi municipale în Slovenia

La data de 17 octombrie 2011, Consiliul guvernatorilor a adoptat acest aviz la solicitarea Ministerului Finanţelor din Slovenia (CON/2011/81).

Avizul BCE cu privire la o garanţie a statului luxemburghez pentru anumite credite acordate Dexia SA şi Dexia Crédit Local SA

La data de 18 octombrie 2011, Consiliul guvernatorilor a adoptat acest aviz la solicitarea Banque centrale du Luxembourg (CON/2011/82).

Avizul BCE cu privire la măsurile de intervenţie timpurie şi la modificarea cadrului privind soluţionarea situaţiilor de criză şi lichidarea, aplicabil instituţiilor financiare şi de credit supuse supravegherii de către Banco de Portugal

La data de 19 octombrie 2011, Consiliul guvernatorilor a adoptat acest aviz la solicitarea Ministerului Finanţelor din Portugalia (CON/2011/83).

Cooperarea la nivel internaţional şi european

Prelungirea programului de cooperare al Eurosistemului cu Banca Centrală a Egiptului

La data de 13 octombrie 2011, Consiliul guvernatorilor a aprobat prelungirea programului de cooperare al Eurosistemului cu Banca Centrală a Egiptului, care se va încheia astfel la data de 31 martie 2012. Programul vizează sprijinirea Băncii Centrale a Egiptului în ceea ce priveşte adoptarea treptată a cadrului Basel II.

Guvernanţa corporativă

Avizul Consiliului guvernatorilor Băncii Centrale Europene cu privire la recomandarea Consiliului de numire a unui membru al Comitetului executiv al Băncii Centrale Europene

La data de 6 octombrie 2011, Consiliul guvernatorilor a adoptat acest aviz la solicitarea preşedintelui Consiliului European (CON/2011/77).

CONTACT

Banca Centrală Europeană

Direcția generală comunicare

Reproducerea informațiilor este permisă numai cu indicarea sursei.

Contacte media