European Central Bank - eurosystem
Mogućnosti pretraživanja
Početna stranica Mediji Objašnjenja Istraživanje i publikacije Statistika Monetarna politika €uro Plaćanja i tržišta Zapošljavanje
Prijedlozi
Razvrstaj po:
  • PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

ESB donio mišljenje o imenovanju novog člana Izvršnog odbora

6. ožujka 2019.

  • Upravno vijeće nije imalo primjedbe na predloženog kandidata Philipa Lanea.

Upravno vijeće Europske središnje banke (ESB) danas je donijelo mišljenje o preporuci Vijeća Europske unije povezanoj s imenovanjem člana Izvršnog odbora ESB-a.

Upravno vijeće nije imalo primjedbe na predloženog kandidata, Philipa Lanea, koji je osoba s ugledom i stručnim iskustvom u monetarnom ili bankarskom području, što je zahtjev iz članka 283. stavka 2. Ugovora o funkcioniranju Europske unije. Philip Lane trenutačno obavlja dužnost guvernera središnje banke Central Banc Ceannais na hÉireann / Central Bank of Ireland i član je Upravnog vijeća ESB-a.

Nakon što osim Upravnog vijeća mišljenje donese i Europski parlament, odluku o imenovanju člana Izvršnog odbora donijet će Europsko vijeće. Mišljenje Upravnog vijeća, koje će ubrzo biti objavljeno u Službenom listu Europske unije, objavit će se na mrežnim stranicama ESB-a na svim službenim jezicima EU-a.

Nakon imenovanja Philip Lane na tom će mjestu zamijeniti Petera Praeta, čiji osmogodišnji mandat člana Izvršnog odbora završava 31. svibnja 2019.

Predstavnici medija mogu postaviti upite Peteru Ehrlichu, tel. +49 69 1344 8320.

KONTAKT

Europska središnja banka

glavna uprava Odnosi s javnošću

Reprodukcija se dopušta uz navođenje izvora.

Kontaktni podatci za medije