Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de
  • COMUNICAT DE PRESĂ

BCE adoptă un aviz cu privire la numirea unui nou membru al Comitetului executiv

6 martie 2019

  • Consiliul guvernatorilor nu a formulat nicio obiecție cu privire la candidatul propus, dl Philip Lane

Consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene (BCE) a adoptat astăzi un aviz cu privire la o recomandare a Consiliului Uniunii Europene de numire a unui membru al Comitetului executiv al BCE.

Consiliul guvernatorilor nu a formulat nicio obiecție cu privire la candidatul propus, dl Philip Lane, care este o persoană ale cărei autoritate și experiență profesională în domeniul monetar sau bancar sunt recunoscute, astfel cum se prevede la articolul 283 alineatul (2) din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene. Dl Lane ocupă, în prezent, funcția de guvernator al Ceannais na hÉireann/ Central Bank of Ireland și este membru al Consiliului guvernatorilor BCE.

După emiterea avizului Consiliului guvernatorilor și a avizului Parlamentului European, noul membru al Comitetului executiv va fi numit de Consiliul European. Avizul Consiliului guvernatorilor, care va fi publicat în scurt timp în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, va fi disponibil pe website-ul BCE în toate limbile oficiale ale UE.

După numire, dl Lane îi va succeda dlui Peter Praet, al cărui mandat de opt ani în funcția de membru al Comitetului executiv se încheie la 31 mai 2019.

Pentru întrebări din partea mass-media, persoana de contact este Peter Ehrlich, tel.: +49 69 1344 8320.

CONTACT

Banca Centrală Europeană

Direcția generală comunicare

Reproducerea informațiilor este permisă numai cu indicarea sursei.

Contacte media