Opțiuni de căutare
Home Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de

Decizii adoptate de Consiliul guvernatorilor BCE (altele decât deciziile de stabilire a ratelor dobânzilor)

Iulie 2018

Operațiuni de piață

Calendarele orientative privind operațiunile de licitație periodice și perioadele de aplicare a rezervelor minime obligatorii ale Eurosistemului

La data de 5 iulie 2018, Consiliul guvernatorilor a aprobat calendarele orientative privind operațiunile de licitație periodice și perioadele de aplicare a rezervelor minime obligatorii ale Eurosistemului pentru anul 2019. Informații detaliate au fost prezentate într-un comunicat de presă pe această temă, publicat pe website-ul BCE la data de 11 iulie 2018.

Avize privind acte juridice

Avizul BCE cu privire la reglementarea activității de deținere de contracte de credit în Irlanda

La data de 5 iulie 2018, Consiliul guvernatorilor a adoptat Avizul CON/2018/31, la solicitarea președintelui Comitetului comun pentru finanțe, cheltuieli publice și reformă din cadrul Oireachtas (parlamentul național irlandez) și a Taoiseach (prim-ministrul Irlandei).

Avizul BCE cu privire la o propunere de regulament privind acoperirea minimă a pierderilor pentru expunerile neperformante

La data de 12 iulie 2018, Consiliul guvernatorilor a adoptat Avizul CON/2018/32, la solicitarea Parlamentului European și a Consiliului Uniunii Europene.

Avizul BCE cu privire la o propunere de regulament privind legea aplicabilă efectelor față de terți ale cesiunilor de creanțe

La data de 18 iulie 2018, Consiliul guvernatorilor a adoptat Avizul CON/2018/33.

Guvernanță corporativă

Recomandarea BCE către Consiliul Uniunii Europene cu privire la auditorii externi ai Banka Slovenije

La data de 6 iulie 2018, Consiliul guvernatorilor a adoptat Recomandarea BCE/2018/18 către Consiliul Uniunii Europene cu privire la auditorii externi ai Banka Slovenije. Recomandarea va fi publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene și pe website-ul BCE.

Supraveghere bancară

Publicarea raportului BCE privind planurile de redresare

La data de 29 iunie 2018, Consiliul guvernatorilor nu a formulat nicio obiecție cu privire la propunerea Consiliului de supraveghere de a publica raportul BCE privind planurile de redresare. Raportul este disponibil pe website-ul privind supravegherea bancară al BCE.

Anunțarea unor noi pași în definirea abordării în materie de supraveghere privind stocul de credite neperformante din zona euro

La data de 6 iulie 2018, Consiliul guvernatorilor nu a formulat nicio obiecție cu privire la propunerea Consiliului de supraveghere referitoare la noi pași în definirea abordării în materie de supraveghere privind soluționarea problemei stocului de credite neperformante din zona euro. Abordarea vine în continuarea eforturilor deja întreprinse în acest domeniu, respectiv strategiile de reducere a creditelor neperformante ale băncilor, precum și a anexei privind constituirea de provizioane pentru creditele neperformante noi. Aceasta creează un cadru consecvent pentru soluționarea problemei stocului de credite neperformante în contextul dialogului în materie de supraveghere, prin intermediul așteptărilor în materie de supraveghere specifice fiecărei bănci, destinate constituirii unor provizioane adecvate pentru creditele neperformante reziduale, contribuind astfel la reziliența sistemului bancar din zona euro în ansamblu. Mai multe informații sunt disponibile pe website-ul privind supravegherea bancară al BCE.

CONTACT

Banca Centrală Europeană

Direcția generală comunicare

Reproducerea informațiilor este permisă numai cu indicarea sursei.

Contacte media