Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de

Monede comemorative de 2 EUR – seria 2021

Unele descrieri ale monedelor de pe această pagină au fost preluate din Jurnalul Oficial al Uniunii Europene și, prin urmare, pot fi ușor diferite de alte materiale publicate pe acest website.

Andorra

Obiectul comemorării: Avem grijă de persoanele în vârstă

Descriere: Tema monedei „CUIDEM LA NOSTRA GENT GRAN” (Avem grijă de persoanele în vârstă) este ilustrată pe monedă prin imaginea mâinii unei persoane tinere care ține o altă mână pe care se pot observa toate semnele bătrâneții, sub cele două mâini fiind reprezentat un stetoscop. Arcul de cerc format de denumirea țării emitente, „ANDORRA”, în jurul mai multor reproduceri ale virusului SARS-CoV-2 simbolizează angajamentul statului de a preveni răspândirea virusului și de a se îngriji de cetățenii săi. Desenul prezintă, de asemenea, data emiterii, „2021”. Pe inelul exterior al monedei sunt redate cele douăsprezece stele ale Uniunii Europene.

Tirajul emisiunii: 70 000 de monede

Data emiterii: ultimul trimestru al anului 2021

Andorra

Obiectul comemorării: Fecioara Maria din Meritxell

Descriere: În prim-plan se află reproducerea sculpturii romanice a Fecioarei Maria din Meritxell (ocrotitoarea Principatului Andorra), care datează din secolele al XI-lea și al XII-lea. Fundalul desenului prezintă o reproducere parțială a sanctuarului bazilicii în care se află, un element grafic care simbolizează o floare, denumirea țării emitente, „ANDORRA”, și anii „1921-2021”. Pe inelul exterior al monedei sunt redate cele douăsprezece stele ale Uniunii Europene.

Tirajul emisiunii: 73 750 de monede

Data emiterii: ultimul trimestru al anului 2021

Slovacia

Obiectul comemorării: Aniversarea a 100 de ani de la nașterea lui Alexander Dubček

Descriere: Desenul prezintă un portret din profil, privind spre stânga, al lui Alexander Dubček, un lider politic slovac, a cărui încercare de a introduce reforme liberale în Cehoslovacia în 1968 a devenit cunoscută sub numele „Primăvara de la Praga”. De-a lungul marginii din stânga a cercului interior al monedei este înscrisă denumirea țării emitente, „SLOVENSKO”. Suprapus peste partea inferioară a portretului figurează numele „Alexander Dubček”, cu prenumele deasupra numelui, iar dedesubt sunt inscripționate data nașterii sale, „1921”, și data morții, „1992”, una deasupra celeilalte. În marginea din dreapta este gravat anul emiterii, „2021”, iar sub acesta figurează simbolul monetăriei din Kremnica (Mincovňa Kremnica), format din inițialele „MK” plasate între două ștanțe. Lângă marginea inferioară din dreapta se pot vedea inițialele stilizate „BR” ale celui care a conceput fața națională a monedei, Branislav Ronai. Pe inelul exterior al monedei sunt redate cele douăsprezece stele ale Uniunii Europene.

Tirajul emisiunii: 1 000 000 de monede

Data emiterii: noiembrie 2021

Finlanda

Obiectul comemorării: 100 de ani de autonomie a insulei Åland

Descriere: Tema monedei se inspiră din peisajul arhipelagului reprezentat cu ajutorul formelor în relief. Jumătatea inferioară a desenului înfățișează o mare agitată pe care plutesc balize, prova unei ambarcațiuni și o mână care ține o busolă. Orizontul mării trasează linia mediană a desenului. Jumătatea superioară a desenului reprezintă cerul și norii. În partea de jos, în semicerc, figurează inscripția „100 DE ANI DE AUTONOMIE A INSULELOR ÅLAND” în limba finlandeză. În partea de sus, în semicerc, apare inscripția „100 DE ANI DE AUTONOMIE A INSULELOR ÅLAND” în limba suedeză. Aceste inscripții sunt separate în centru prin două romburi, unul în stânga și celălalt în dreapta. Deasupra romburilor, în partea dreaptă se află inscripția „2021 FI”, iar în partea stângă este gravat simbolul monetăriei Finlandei. Pe inelul exterior al monedei sunt redate cele douăsprezece stele ale Uniunii Europene.

Tirajul emisiunii: 800 000 de monede

Data emiterii: toamna anului 2021

Belgia

Obiectul comemorării: Aniversarea a 500 de ani de la emiterea ordonanței privind cea de-a doua perioadă de emisiune de monede din timpul domniei lui Carol al V-lea

Descriere: În partea centrală a feței naționale a monedei figurează portretul lui Carol al V-lea, alături de textul „Carolus V”. În partea stângă este reprezentat guldenul Carolus din aur, vechi de 500 de ani, emis după ordonanța privind cea de-a doua perioadă de emisiune de monede din timpul domniei lui Carol al V-lea. Având în vedere că Monetăria Regală din Țările de Jos va bate monedele, marca monetăriei din Utrecht, caduceul zeului Mercur, este gravată în partea de jos, împreună cu marca directorului monetăriei din Belgia, stema localității Herzele. Pot fi observate, de asemenea, inițialele LL, care fac referire la creatorul monedei, dl Luc Luycx. Codul de țară, „BE”, și anul emiterii, „2021”, sunt inscripționate în partea stângă. Pe inelul exterior al monedei sunt redate cele douăsprezece stele ale Uniunii Europene.

Tirajul emisiunii: 155 000 de monede

Data emiterii: toamna anului 2021

Estonia

Obiectul comemorării: Animalul național al Estoniei – lupul

Descriere: Desenul redă silueta unui lup și o pădure. Aproape de marginea cercului interior sunt înscrise, în partea stângă, denumirea țării, „EESTI”, în partea dreaptă, anul emiterii, „2021”, iar în partea superioară, textul „CANIS LUPUS” („lup” în limba latină). Pe inelul exterior al monedei sunt redate cele douăsprezece stele ale Uniunii Europene.

Tirajul emisiunii: 1 000 000 de monede

Data emiterii: toamna anului 2021

Malta

Obiectul comemorării: Templele preistorice malteze de la Tarxien (din seria „Sit din patrimoniul mondial UNESCO”)

Descriere: Desenul redă un detaliu al structurii preistorice. În partea superioară figurează inscripția „TARXIEN TEMPLES 3600-2500 BC”. În partea inferioară se află denumirea țării emitente, „MALTA”, iar dedesubt este înscris anul emiterii, „2021”. Pe inelul exterior al monedei sunt redate cele douăsprezece stele ale Uniunii Europene.

Tirajul emisiunii: 181 000 de monede

Data emiterii: octombrie 2021

Cetatea Vaticanului

Obiectul comemorării: Împlinirea a 700 de ani de la moartea lui Dante Alighieri

Descriere: Desenul prezintă un portret al lui Dante și Palazzo Vecchio din Florența. În partea din dreapta sus, în semicerc, figurează denumirea țării emitente, „CITTÀ DEL VATICANO”. În partea de jos apare inscripția „Dante”, iar sub aceasta se află anii „1321-2021” și numele artistului, „P. DANIELE”. Pe inelul exterior al monedei sunt redate cele douăsprezece stele ale drapelului Uniunii Europene.

Tirajul emisiunii: 86 000 de monede

Data emiterii: octombrie 2021

Slovenia

Obiectul comemorării: Aniversarea a 200 de ani de la înființarea Muzeului Provincial pentru Carniola, primul muzeu din Slovenia

Descriere: Desenul este inspirat din frizele reprezentate pe situla din Vače, unul dintre cele mai frumoase obiecte ale artei situlelor. Aceste frize sunt simboluri grafice ale stratificării istoriei păstrate de muzeu pentru generațiile viitoare. Desenul prezintă etape ale istoriei muzeului cu diferite nume de-a lungul existenței sale de 200 de ani. Numele sunt afișate sub formă de frize, ca și cum ar fi fost scrise pe o situlă din Vače. Desenul include denumirea țării, „SLOVENIJA”, și anul emiterii, „2021”. Pe inelul exterior al monedei sunt redate cele douăsprezece stele ale drapelului Uniunii Europene.

Tirajul emisiunii: 1 000 000 de monede

Data emiterii: octombrie 2021

Franța

Obiectul comemorării: Jocurile Olimpice Paris 2024

Descriere: Desenul o reprezintă pe Marianne, figură națională și simbol al numismaticii franceze, care aleargă în mod „tradițional”, ca omagiu adus Jocurilor Olimpice din Antichitate. Silueta sa se combină cu Turnul Eiffel, element emblematic al patrimoniului parizian, pentru a forma o axă comună cu „Doamna de fier”. Pe fundal este reprezentată o pistă de atletism, în partea sa stângă fiind inserată emblema „Paris 2024”. Sub arcul Turnului Eiffel se regăsesc anul, mențiunea „RF” și simbolul monetăriei. Pe inelul exterior al monedei sunt redate cele douăsprezece stele ale Uniunii Europene.

Tirajul emisiunii: 510 000 de monede

Data emiterii: septembrie 2021

Estonia

Obiectul comemorării: Populațiile fino-ugrice

Descriere: Fața națională a monedei conține un desen bazat pe picturile rupestre reprezentând Lacul Äänisjärv. Simbolurile vânătorului, elanului, păsărilor de apă și soarelui formează cercul vieții simbolic pentru populațiile fino-ugrice. Figura centrală este o pasăre de apă, astfel cum este reprezentată în arta și folclorul tuturor populațiilor fino-ugrice. În colțul din dreapta sus, în semicerc, figurează denumirea țării, „EESTI”, urmată de anul „2021”. În stânga jos se află inscripția „FENNO-UGRIA”. Pe inelul exterior al monedei sunt redate cele douăsprezece stele ale Uniunii Europene.

Tirajul emisiunii: 1 000 000 de monede

Data emiterii: septembrie 2021

San Marino

Obiectul comemorării: Cea de-a 550-a aniversare a nașterii lui Albrecht Dürer

Descriere: Desenul o redă pe Fecioara Maria cu pruncul Iisus, detaliu din tabloul „Madona și copilul” de Albrecht Dürer, păstrat la Galeriile Uffizi (Florența). În partea stângă figurează inscripția „SAN MARINO” și simbolul monetăriei, „R”. În partea dreaptă sus este gravată monograma „AD”, reprezentând inițialele lui Albrecht Dürer, iar în dreapta apare inscripția „DÜRER”. În partea de jos figurează inițialele autorului Valerio De Seta, „VdS”, și datele „1471-2021”. Pe inelul exterior al monedei sunt redate cele douăsprezece stele ale Uniunii Europene.

Tirajul emisiunii: 54 000 de monede

Data emiterii: august 2021

Monaco

Obiectul comemorării: Cea de-a zecea aniversare a căsătoriei Prințului Albert al II-lea cu Prințesa Charlene

Descriere: Desenul prezintă efigiile Prințului Albert al II-lea și Prințesei Charlene. În partea de sus apare denumirea țării emitente, „MONACO”. În partea de jos este înscrisă în semicerc inscripția „2011 MARIAGE PRINCIER 2021”. Pe inelul exterior al monedei sunt redate cele douăsprezece stele ale Uniunii Europene.

Tirajul emisiunii: 15 000 de monede

Data emiterii: iulie 2021

Lituania

Obiectul comemorării: Dzūkija (din seria „Regiuni etnografice ale Lituaniei”)

Descriere: Desenul redă o stemă pe care figurează un soldat în armură ținând o halebardă în mâna dreaptă și sprijinindu-se cu mâna stângă pe un scut baltic din argint. Stema, protejată de doi râși, este așezată pe o grindă, sub care se află o panglică cu inscripția latină „EX GENTE BELICOSISSIMA POPULUS LABORIOSUS” (UN POPOR MUNCITOR NĂSCUT DINTR-UN TRIB RĂZBOINIC). Desenul este înconjurat de inscripțiile „LIETUVA” (LITUANIA) și „DZŪKIJA”, anul emiterii („2021”) și simbolul monetăriei lituaniene. Desenul este realizat de Rolandas Rimkūnas. Pe inelul exterior al monedei sunt redate cele douăsprezece stele ale Uniunii Europene.

Tirajul emisiunii: 500 000 de monede

Data emiterii: trimestrul III 2021

Cetatea Vaticanului

Obiectul comemorării: Cea de-a 450-a aniversare a nașterii lui Caravaggio

Descriere: Desenul prezintă un băiat cu un coș de fructe, pictat de Caravaggio. În partea de sus, în semicerc, figurează denumirea țării emitente, „CITTA’ DEL VATICANO”. În partea stângă este gravat simbolul monetăriei, „R”. În partea de jos apare inscripția „CARAVAGGIO”, sub care sunt inscripționați anii „1571-2021”. În dreapta jos se află inițialele artistei Chiara Principe, „CP”. Pe inelul exterior al monedei sunt redate cele douăsprezece stele ale Uniunii Europene.

Tirajul emisiunii: 86 000 de monede

Data emiterii: iunie 2021

Malta

Obiectul comemorării: Eroii pandemiei

Descriere: Desenul este creat de Maria Anna Frisone și înfățișează două cadre medicale care se pregătesc să înfrunte necunoscutul. Scopul său este de a glorifica serviciile acestor persoane altruiste care s-au aflat în prima linie a luptei împotriva pandemiei de COVID-19. În partea de sus, în semicerc, figurează inscripția „HEROES OF THE PANDEMIC”. În partea de jos, în semicerc, este gravată inscripția „MALTA – 2021”. Pe inelul exterior al monedei sunt redate cele douăsprezece stele ale Uniunii Europene.

Tirajul emisiunii: 72 500 de monede

Data emiterii: iunie 2021

Belgia

Obiectul comemorării: Cea de-a 100-a aniversare a constituirii Uniunii Economice Belgia-Luxemburg (BLEU)

Descriere: Fața națională a monedei prezintă efigia Regelui Philip I al Belgiei și pe cea a Marelui Duce Henri al Luxemburgului. De asemenea, sunt înfățișate ambele țări, menționându-se Uniunea Economică, precum și anii 1921 și 2021. Deoarece monedele vor fi bătute de Monetăria Regală din Țările de Jos, în partea inferioară apare simbolul monetăriei din Utrecht, caduceul zeului Mercur, alături de marca directorului monetăriei din Belgia, stema localității Herzele. Pot fi observate, de asemenea, inițialele „LL”, care fac trimitere la creatorul monedei, dl Luc Luycx. Pe inelul exterior al monedei sunt redate cele douăsprezece stele ale Uniunii Europene.

Tirajul emisiunii: 155 000 de monede

Data emiterii: vara anului 2021

Portugalia

Obiectul comemorării: Participarea Portugaliei la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020

Descriere: Pe monedă este gravată o reprezentare stilizată a simbolului Comitetului Olimpic Național din Portugalia, înconjurat de inscripția „Portugal nos Jogos Olímpicos de Tóquio’20 2021”.

Tirajul emisiunii: 500 000 de monede

Data emiterii: mai 2021

Finlanda

Obiectul comemorării: Jurnalismul și comunicarea deschisă în sprijinul democrației finlandeze

Descriere: Siluetele ilustrate în partea centrală a monedei pot fi interpretate ca figuri umane stilizate care prind contur în structura unei rețele asemănătoare unei panglici. De-a lungul marginii interioare a părții centrale a monedei se poate citi inscripția „JOURNALISMI JOURNALISTIK”. În partea de jos este gravată inscripția „2021 FI”, precedată de simbolul monetăriei finlandeze. Pe inelul exterior al monedei sunt redate cele douăsprezece stele ale Uniunii Europene.

Tirajul emisiunii: 800 000 de monede

Data emiterii: primăvara anului 2021

Lituania

Obiectul comemorării: Programul UNESCO „Omul și biosfera” – Rezervația Biosferei Žuvintas

Descriere: Moneda redă zona caracteristică din jurul Rezervației Biosferei Žuvintas, care face parte din Rețeaua internațională a rezervațiilor biosferei din cadrul programului UNESCO „Omul și biosfera”: insule izolate, situate pe un lac cu o faună ornitologică unică, și cea mai mare luncă a Lituaniei, alături de animalele caracteristice acesteia. În prim-plan este reprezentat un buhai de baltă care vânează un izvoraș cu burtă roșie ce plutește pe apă. În stuful din partea dreaptă a monedei este gravat un lăcar de pipirig, iar deasupra acestuia se află un stol de cocori și o lebădă de vară, simbolizând crearea rezervației. Desenul este înconjurat de inscripțiile „LIETUVA (LITUANIA)”, „ŽUVINTAS”, „UNESCO”, anul emiterii, „2021”, și simbolul monetăriei lituaniene. Grafica este realizată de Eglė Ratkutė și Ernestas Žemaitis. Pe inelul exterior al monedei sunt redate cele douăsprezece stele ale Uniunii Europene.

Tirajul emisiunii: 500 000 de monede

Data emiterii: trimestrul II 2021

Grecia

Obiectul comemorării: 200 de ani de la Revoluția Elenă

Descriere: Desenul prezintă drapelul elen în centru, înconjurat de ramuri de dafin. De-a lungul marginii interioare sunt gravate inscripțiile: „1821 – 2021 200 DE ANI DE LA REVOLUȚIA ELENĂ” și „REPUBLICA ELENĂ”. În partea de jos, între două ramuri de dafin, sunt vizibile o palmetă (simbolul monetăriei grecești) și semnătura artistului (George Stamatopoulos). Pe inelul exterior al monedei sunt redate cele douăsprezece stele ale Uniunii Europene.

Tirajul emisiunii: 1 500 000 de monede

Data emiterii: aprilie 2021

Letonia

Obiectul comemorării: Cea de-a 100-a aniversare a recunoașterii internaționale de jure a Letoniei

Descriere: La data de 26 ianuarie 1921, diplomații letoni au reușit să aducă la îndeplinire o sarcină monumentală: marile puteri ale lumii au recunoscut Letonia de jure. Deși Letonia și-a declarat independența la 18 noiembrie 1918, noua națiune a fost recunoscută doar în 1920, după o perioadă confuză de conflicte. Desenul prezintă o inscripție artistică „100 Latvija de iure 2021”, care redă și denumirea țării (LATVIJA), alături de anul emisiunii (2021). Pe inelul exterior al monedei sunt redate cele douăsprezece stele ale Uniunii Europene.

Tirajul emisiunii: 412 000 de monede

Data emiterii: trimestrul I 2021

San Marino

Obiectul comemorării: Cea de-a 450-a aniversare a nașterii lui Caravaggio

Descriere: Desenul o înfățișează pe Magdalena penitentă, detaliu din opera omonimă a lui Caravaggio, păstrată la Galeria Doria Pamphilj din Roma. În partea stângă sus figurează inscripția „SAN MARINO”, iar dedesubt sunt datele „1571-2021”. În partea stângă se pot vedea inițialele autorului Silvia Petrassi, „SP”. În partea dreaptă sus se află inscripția „CARAVAGGIO” și simbolul monetăriei. Pe inelul exterior al monedei sunt redate cele douăsprezece stele ale Uniunii Europene.

Tirajul emisiunii: 54 000 de monede

Data emiterii: martie 2021

Franța

Obiectul comemorării: UNICEF

Descriere: Desenul prezintă o alegorie a activității „UNICEF”, în care mâinile reprezintă un element-cheie. Una lângă alta, acestea susțin globul, reprezentând legătura dintre diferitele regiuni ale Pământului. Mențiunea „75 de ani”, precum și laurii încununează ansamblul, însoțite de acronimul „RF”. Pe marginea superioară figurează denumirea „UNICEF”, alături de datele relevante, precum și deviza UNICEF „Pentru fiecare copil”. Pe inelul exterior al monedei sunt redate cele douăsprezece stele ale Uniunii Europene.

Tirajul emisiunii: 7 500 000 de monede

Data emiterii: martie 2021

Spania

Obiectul comemorării: UNESCO – Toledo

Descriere: Desenul prezintă o imagine a porții „Puerta de Sol” și un detaliu din clădirea „La Sinagoga del Tránsito”, ambele fiind construite în secolul al XIV-lea în stilul Mudejar. În partea stângă, cu majuscule, figurează cuvântul „ESPAÑA” și anul baterii monedei „2021”, iar în partea dreaptă sus, simbolul monetăriei. Pe inelul exterior al monedei sunt redate cele douăsprezece stele ale Uniunii Europene.

Tirajul emisiunii: 4 000 000 de monede

Data emiterii: februarie 2021

Luxemburg

Obiectul comemorării: Cea de-a 40-a aniversare a căsătoriei Marelui Duce Henri

Descriere: Modelul prezintă efigiile Marelui Duce Henri și Marii Ducese Maria Teresa. Sub efigii, două verighete sunt precedate de data căsătoriei, „14. FEBRUAR 1981” și sunt urmate de anul emiterii, „2021”. Cuvântul „LETZEBUERG”, care desemnează țara emitentă, este reprodus dedesubt. Pe inelul exterior al monedei sunt redate cele douăsprezece stele ale Uniunii Europene.

Tirajul emisiunii: 500 000 de monede

Data emiterii: februarie 2021

Germania

Obiectul comemorării: Saxonia-Anhalt din seria „Landuri federale” (Bundesländer)

Descriere: Desenul redă catedrala din Magdeburg, prima catedrală de tip gotic care a fost construită pe pământ german. În partea centrală se află, de asemenea, denumirea „SACHSEN-ANHALT” și codul țării emitente „D” în partea de jos, simbolul monetăriei respective („A”, „D”, „F”, „G” sau „J”), precum și, în partea stângă, anul „2021” și, în partea dreaptă, marca gravorului. Pe inelul exterior al monedei sunt redate cele douăsprezece stele ale Uniunii Europene.

Tirajul emisiunii: 30 000 000 de monede

Data emiterii: 26 ianuarie 2021

Italia

Obiectul comemorării: 150 de ani de la instituirea Romei drept capitală a Italiei

Descriere: Desenul redă un detaliu al lucrării Dea Roma, o sculptură de Angelo Zanelli care figurează în centrul monumentului Altare della Patria, un mare altar votiv dedicat națiunii italiene, situat în cadrul complexului Vittoriano din Roma. În partea de sus figurează legenda „ROMA CAPITALE”; în partea dreaptă, datele „•1871•2021•”, anul proclamării Romei drept capitală a Italiei și, respectiv, cel al emisiunii monedei; în partea stângă, literele „RI”, acronimul Republicii Italiene, și litera „R”, simbolul monetăriei din Roma; în exergă, literele „UP”, inițialele gravoarei Uliana Pernazza. Pe inelul exterior al monedei sunt redate cele douăsprezece stele ale Uniunii Europene.

Tirajul emisiunii: 3 000 000 de monede

Data emiterii: ianuarie 2021

Italia

Obiectul comemorării: Cadrele medicale

Descriere: Desenul prezintă în centru un bărbat și o femeie care poartă echipament medical, cu măști, un stetoscop și un dosar medical, reprezentând medicii și infirmierele care lucrează în prima linie în combaterea pandemiei de COVID-19. În partea de sus apare cuvântul „GRAZIE”, urmat, la dreapta, de un simbol al inimii; în partea stângă, o reproducere a crucii medicale; în centru, literele „RI”, acronimul Republicii Italiene; în partea dreaptă, litera „R”, simbolul monetăriei din Roma; în partea din stânga jos, literele „CM”, inițialele gravoarei Claudia Momoni; în exergă, anul emiterii monedei, „2021”. Pe inelul exterior al monedei sunt redate cele douăsprezece stele ale Uniunii Europene.

Tirajul emisiunii: 3 000 000 de monede

Data emiterii: ianuarie 2021

Luxemburg

Obiectul comemorării: 100 de ani de la nașterea Marelui Duce Jean

Descriere: Desenul prezintă, în partea dreaptă, efigia Marelui Duce Jean, iar în partea stângă, efigia Marelui Duce Henri. Lângă fiecare efigie sunt gravate numele Marelui Duce, precum și inscripția „1921”, anul nașterii Marelui Duce Jean. Sub efigii figurează o reprezentare a orașului Luxemburg. În partea stângă, textul „GROUSSHERZOGE VU LËTZEBUERG”, care desemnează și țara emitentă, este înscris în arc de cerc. Anul emiterii, „2021”, apare în partea dreaptă jos. Pe inelul exterior al monedei sunt redate cele douăsprezece stele ale Uniunii Europene.

Tirajul emisiunii: 500 000 de monede

Data emiterii: ianuarie 2021

Portugalia

Obiectul comemorării: Președinția portugheză a Consiliului Uniunii Europene

Descriere: Moneda este o reprezentare a legăturii dintre capitala Portugaliei și celelalte capitale europene, simbolizată printr-o hartă conturată în interiorul inscripției „PRESIDÊNCIA DO CONSELHO DA UNIÃO EUROPEIA PORTUGAL 2021” (PREȘEDINȚIA CONSILIULUI UNIUNII EUROPENE PORTUGALIA 2021). Pe inelul exterior al monedei sunt redate cele douăsprezece stele ale Uniunii Europene.

Tirajul emisiunii: 510 000 de monede

Data emiterii: ianuarie 2021