Επιλογές αναζήτησης
Η ΕΚΤ Ενημέρωση Επεξηγήσεις Έρευνα & Εκδόσεις Στατιστικές Νομισματική πολιτική Το ευρώ Πληρωμές & Αγορές Θέσεις εργασίας
Προτάσεις
Εμφάνιση κατά
  • ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ

Η ΕΚΤ παρουσιάζει χάρτη για την ισότητα, τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη

26 Ιουλίου 2022

  • Η ΕΚΤ υπογράφει έναν χάρτη σε επίπεδο συστήματος που προασπίζει την ισότητα, τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη.
  • 27 συμβαλλόμενα μέρη έχουν υπογράψει τον χάρτη μέχρι σήμερα.

Σήμερα η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) παρουσίασε επίσημα, σε συνεργασία με τους διοικητές 26 ευρωπαϊκών εθνικών κεντρικών τραπεζών και εθνικών αρμόδιων αρχών, τον χάρτη του ΕΣΚΤ και του ΕΕΜ για την ισότητα, τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη.[1] Τα συμβαλλόμενα μέρη δεσμεύονται ότι οι οργανισμοί τους θα επισπεύσουν τις προσπάθειες για την προώθηση εργασιακών χώρων που διέπονται από σεβασμό και αξιοπρέπεια. Δεσμεύονται επίσης να διασφαλίσουν ότι οι εργασιακοί χώροι τους είναι απαλλαγμένοι από οποιαδήποτε μορφή διάκρισης.

«Οργανισμοί με πιο πολυσυλλεκτικό και συμπεριληπτικό χαρακτήρα επιτυγχάνουν καλύτερα αποτελέσματα. Ενώνοντας τις επιμέρους προσπάθειές μας ερχόμαστε ένα βήμα πιο κοντά σε μια καλύτερη απεικόνιση της διαφορετικότητας των πολιτών που υπηρετούμε», αναφέρει η Πρόεδρος της ΕΚΤ, Christine Lagarde.

Υπογράφοντας τον χάρτη, όλοι οι συμμετέχοντες οργανισμοί επιβεβαιώνουν την κοινή τους αντίληψη ότι οι πολυσυλλεκτικοί και συμπεριλήψιμοι χώροι εργασίας ενισχύουν τις επιδόσεις και την ανθεκτικότητα των ίδιων των οργανισμών. Ο χάρτης ορίζει τις κοινές αρχές, τους κοινούς στόχους και τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις που θα βελτιώσουν την εργασιακή κουλτούρα σε επίπεδο συστήματος. Επιπλέον, προασπίζει τις αρχές σύμφωνα με τις οποίες όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι ως προς τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια και ότι ομάδες με πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα αναπτύσσουν πιο καινοτόμες λύσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προσπάθειες που καταβάλει η ΕΚΤ για την προώθηση της ισότητας, της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης μπορείτε να επισκεφτείτε τον δικτυακό τόπο της ΕΚΤ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην κα Verena Reith, τηλ: +49 69 1344 5737.

  1. Ο χάρτης αποτελεί μια δημόσια δέσμευση προαιρετικού χαρακτήρα και είναι ανοικτός προς υπογραφή από τις εθνικές κεντρικές τράπεζες (ΕθνΚΤ) και τις εθνικές αρμόδιες αρχές (ΕAΑ) στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συστήματος Κεντρικών Τραπεζών (ΕΣΚΤ) και της ευρωπαϊκής τραπεζικής εποπτείας, η οποία είναι γνωστή και ως Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (ΕΕΜ).

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας

Η αναπαραγωγή επιτρέπεται εφόσον γίνεται αναφορά στην πηγή.

Εκπρόσωποι Τύπου