Možnosti iskanja
Domov Mediji Pojasnjujemo Raziskave in publikacije Statistika Denarna politika Euro Plačila in trgi Zaposlitve
Predlogi
Razvrsti po
  • SPOROČILO ZA JAVNOST

ECB je sprejela listino o enakosti, raznolikosti in vključenosti

26. julij 2022

  • ECB je podpisala listino za spodbujanje enakosti, raznolikosti in vključenosti na ravni Eurosistema.
  • Doslej 27 podpisnic.

Predsednica Evropske centralne banke je (ECB) je danes skupaj s predstojniki 26 evropskih nacionalnih centralnih bank in pristojnih nacionalnih organov uradno podpisala listino ESCB in EMN o enakosti, raznolikosti in vključenosti.[1] Podpisniki in podpisnice so se zavezali, da bodo njihove institucije pospešile prizadevanja za krepitev delovnega okolja, ki temelji na spoštovanju in dostojanstvu. Prav tako so se zavezali, da bodo zagotovili delovna mesta, ki so prosta vsakršne oblike diskriminacije.

»Bolj raznolike in vključujoče institucije dosegajo boljše rezultate. Če združimo naša individualna prizadevanja, smo en korak bliže raznolikosti državljanov, katerim služimo,« je dejala predsednica ECB Christine Lagarde.

S podpisom listine vse sodelujoče institucije potrjujejo soglasno prepričanje, da raznolika in vključujoča delovna mesta prispevajo k boljšemu delovanju institucij in njihovi odpornosti. Listina določa skupna načela, enotne cilje in konkretne zaveze za izboljšanje delovne kulture na ravni celotnega sistema. Potrjuje načelo, da imajo vsi ljudje enake pravice in dostojanstvo ter da raznolike delovne skupine dosegajo inovativnejše rešitve.

Nadaljnje informacije o prizadevanjih ECB za krepitev enakosti, raznolikosti in vključenosti so na voljo na spletnem mestu ECB.

Kontaktna oseba za novinarska vprašanja je Verena Reith, tel. +49 69 1344 5737.

  1. Listina je javna in prostovoljna zaveza, ki je na voljo za podpis nacionalnim centralnim bankam in pristojnim nacionalnim organom v okviru Evropskega sistema centralnih bank(ESCB) in evropskega bančnega nadzora, imenovanega tudi enotni mehanizem nadzora (EMN).

KONTAKT

Evropska centralna banka

Generalni direktorat Stiki z javnostjo

Razmnoževanje je dovoljeno pod pogojem, da je naveden vir.

Kontakti za medije