Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de
  • COMUNICAT DE PRESĂ

BCE lansează o cartă privind egalitatea, diversitatea și incluziunea

26 iulie 2022

  • BCE semnează o cartă la nivel de sistem de susținere a egalității, diversității și incluziunii
  • Până în prezent, numărul semnatarilor se ridică la 27

Astăzi, președinta Băncii Centrale Europene (BCE) a lansat oficial, împreună cu șefii celor 26 de bănci centrale naționale și autorități naționale competente europene, carta SEBC și a MUS privind egalitatea, diversitatea și incluziunea.[1] Semnatarii se angajează ca instituțiile pe care le reprezintă să intensifice eforturile de promovare a unor medii de lucru bazate pe respect și demnitate, precum și să asigure absența oricărei forme de discriminare la locul de muncă.

„Instituțiile mai diverse și mai favorabile incluziunii obțin rezultate mai bune. Unindu-ne eforturile individuale, suntem cu un pas mai aproape de o mai bună reflectare a diversității cetățenilor pe care îi servim”, a afirmat președinta Lagarde.

Prin semnarea cartei, toate instituțiile participante convin asupra faptului că asigurarea unor medii de lucru diverse și incluzive ameliorează rezultatele și reziliența instituțiilor lor. Carta stabilește principii și obiective comune, precum și angajamente concrete de îmbunătățire a culturii corporative la nivelul întregului sistem. Aceasta este în concordanță cu principiile potrivit cărora toate persoanele se bucură de egalitate în ceea ce privește drepturile și demnitatea, iar diversitatea echipelor conduce la soluții mai inovatoare.

Pentru mai multe informații privind eforturile depuse de BCE în vederea promovării egalității, diversității și incluziunii, a se vedea website-ul BCE.

Pentru întrebări din partea mass-media, persoana de contact este Verena Reith, tel.: +49 69 1344 5737.

  1. Această cartă reprezintă un angajament public și voluntar, deschis spre semnare băncilor centrale naționale și autorităților naționale competente din cadrul Sistemului European al Băncilor Centrale (SEBC) și al supravegherii bancare europene, cunoscută și sub denumirea „Mecanismul unic de supraveghere (MUS)”.

CONTACT

Banca Centrală Europeană

Direcția generală comunicare

Reproducerea informațiilor este permisă numai cu indicarea sursei.

Contacte media