Muokkaa hakua
Pääsivu Media Oheistietoa Tutkimus ja julkaisut Tilastot Rahapolitiikka Euro Maksut ja markkinat Ura EKP:sssä
Hakuehdotuksia
Järjestä tulokset
  • LEHDISTÖTIEDOTE

EKP sitoutuu edistämään tasa-arvoa, monimuotoisuutta ja osallisuutta

26.7.2022

  • EKP on allekirjoittanut EKPJ:n ja YVM:n periaatteet tasa-arvon, monimuotoisuuden ja osallisuuden edistämiseksi.
  • Asiakirjassa on heti julkistamishetkellä 27 allekirjoitusta.

Euroopan keskuspankki (EKP) sekä 26 muuta EU:n keskuspankkia ja pankkivalvontaviranomaista ilmoittivat tänään ottavansa käyttöön Euroopan keskuspankkijärjestelmän (EKPJ) ja yhteisen valvontamekanismin (YVM) viralliset periaatteet tasa-arvon, monimuotoisuuden ja osallisuuden edistämiseksi.[1] Asiakirjan allekirjoittaneet johtajat sitoutuvat lisäämään organisaatioissaan toimia, joilla edistetään keskinäistä kunnioitusta ja karsitaan sopimatonta käytöstä työpaikalla. He sitoutuvat myös varmistamaan, ettei organisaatioissa ilmene minkäänlaista syrjintää.

”Monimuotoiset ja osallistavat laitokset tuottavat parempaa tulosta. Yhteisillä toimilla pystymme ottamaan paremmin huomioon sen, miten monenlaisia kansalaisia palvelemme Euroopassa”, sanoi pääjohtaja Lagarde allekirjoitustilaisuudessa.

Allekirjoittajaorganisaatiot vahvistavat olevansa yhtä mieltä siitä, että monimuotoisilla ja osallistavilla työpaikoilla ylletään parempiin tuloksiin ja selviydytään helpommin vaikeista tilanteista. Asiakirjassa esitetään yhteisiä periaatteita, tavoitteita ja konkreettisia sitoumuksia, joilla työkulttuuria parannetaan niin keskuspankkijärjestelmässä kuin valvontamekanismissakin. Pääperiaatteita ovat muun muassa, että kaikki ihmiset ovat oikeuksiltaan ja arvoltaan tasavertaisia ja että monimuotoisissa ryhmissä pystytään paremmin kehittämään aivan uudenlaisia ratkaisuja.

Verkkosivuillamme on lisätietoa tasa-arvon, monimuotoisuuden ja osallisuuden edistämisestä EKP:ssä.

Tiedotusvälineiden kysymyksiin vastaa Verena Reith puhelinnumerossa +49 69 1344 5737.

  1. Julkisen sitoumuksen voi halutessaan allekirjoittaa jokainen EKPJ:n ja YVM:n kansallinen viranomainen.

YHTEYSTIEDOT

Euroopan keskuspankki

Viestinnän pääosasto

Kopiointi on sallittu, kunhan lähde mainitaan.

Yhteystiedot medialle