Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de
  • COMUNICAT DE PRESĂ
  • 24 februarie 2020

BCE dă startul evenimentelor Eurosistemului dedicate ascultării opiniilor în contextul evaluării strategiei

  • Cetățenii din zona euro sunt invitați să transmită online idei și observații
  • Un eveniment din seria „BCE ascultă”, destinat societății civile, va avea loc la Bruxelles la data de 26 martie
  • Vor urma alte evenimente ale Eurosistemului dedicate ascultării opiniilor, organizate de băncile centrale naționale

Banca Centrală Europeană (BCE) și cele 19 bănci centrale naționale din zona euro, care formează împreună Eurosistemul, invită cetățenii și organizațiile din zona euro să transmită idei și observații privind conduita politicii monetare a băncii centrale în limitele cadrului prevăzut de Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene. BCE pune la dispoziție pagini web pe această temă pentru a explica procesul de evaluare, precum și un formular online pe care cetățenii îl pot utiliza pentru a transmite propuneri și observații în limbile țărilor din zona euro.

BCE a lansat evaluarea strategiei sale la data de 23 ianuarie cu scopul de a solicita idei și observații din partea unui public cât mai larg cu putință și de a înțelege mai bine modul în care alte considerații, precum stabilitatea financiară, ocuparea forței de muncă și sustenabilitatea ecologică, pot fi relevante în îndeplinirea mandatului BCE.

În acest scop, BCE invită organizațiile societății civile la seria de evenimente ale Eurosistemului dedicate ascultării opiniilor, primul dintre acestea urmând să fie organizat la Bruxelles la data de 26 martie. Evenimentul va fi prezidat de Christine Lagarde, președinta BCE.

„Dorim să dăm ascultare, cu spirit de deschidere, opiniilor, așteptărilor și preocupărilor publicului”, a declarat doamna Lagarde.

Reprezentanți ai unei mari diversități de organizații regionale și organizații ale consumatorilor, precum și partenerii sociali vor avea ocazia de a își împărtăși opiniile cu privire la politicile BCE. Această conferință dă startul unei serii de evenimente găzduite în toate cele 19 țări din zona euro, care vor fi organizate de băncile centrale naționale din Eurosistem.

BCE va dedica, de asemenea, unele evenimente din seria „BCE ascultă” mediului academic (începând cu conferința ECB and its Watchers, care va avea loc la Frankfurt la data de 24 martie) și participanților din sectorul financiar, precum și menținerii dialogului continuu cu Parlamentul European.

Pentru întrebări din partea mass-media, persoana de contact este Peter Ehrlich, +49 69 13448320.

Notă

  • Paginile referitoare la evaluarea strategiei pot fi consultate pe website-ul BCE.
CONTACT

Banca Centrală Europeană

Direcția generală comunicare

Reproducerea informațiilor este permisă numai cu indicarea sursei.

Contacte media