Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de
COMUNICAT DE PRESĂ

BCE anunţă caracteristicile operaţiunilor de politică monetară cu decontare până în luna decembrie 2016

5 iunie 2014

Consiliul guvernatorilor BCE a hotărât astăzi continuarea derulării operaţiunilor principale de refinanţare (OPR) sub forma unor proceduri de licitaţie la rată fixă şi cu alocare integrală atât timp cât va fi necesar şi cel puţin până la sfârşitul perioadei de aplicare a rezervelor minime obligatorii a Eurosistemului, care se încheie în luna decembrie 2016.

De asemenea, Consiliul guvernatorilor a hotărât să efectueze operaţiuni de refinanţare pe termen mai lung (ORTL) cu scadenţa la trei luni, care urmează să fie alocate până la sfârşitul perioadei de aplicare a rezervelor minime obligatorii a Eurosistemului, care se încheie în luna decembrie 2016, sub forma unor proceduri de licitaţie la rată fixă şi cu alocare integrală. Ratele aferente acestor operaţiuni la trei luni vor fi stabilite la nivelul ratei medii a dobânzii la OPR pe durata de desfăşurare a ORTL respective.

În plus, Consiliul guvernatorilor a hotărât întreruperea operaţiunilor excepţionale de refinanţare ale Eurosistemului cu scadenţa egală cu o perioadă de aplicare, după operaţiunea care urmează să fie alocată la data de 10 iunie 2014.

În cele din urmă, Consiliul guvernatorilor a decis suspendarea operaţiunii săptămânale de reglaj fin care vizează sterilizarea lichidităţii injectate în cadrul programului destinat pieţelor titlurilor de valoare, ulterior operaţiunii care urmează să fie alocată la data de 10 iunie 2014.

CONTACT

Banca Centrală Europeană

Direcția generală comunicare

Reproducerea informațiilor este permisă numai cu indicarea sursei.

Contacte media