Keresési lehetőségek
Kezdőlap Média Kisokos Kutatás és publikációk Statisztika Monetáris politika Az €uro Fizetésforgalom és piacok Karrier
Javaslatok
Rendezési szempont
SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az EKB bejelentette a 2016. decemberig tartó időszakban elszámolandó monetáris politikai műveletek jellemzőit

2014. június 5.

Az EKB Kormányzótanácsa a mai napon úgy döntött, hogy irányadó refinanszírozási műveleteit (IRM) továbbra is rögzített kamatú, teljes allokációs tendereljárással végzi amennyi ideig ez szükséges, de legalább az eurorendszer 2016. december végén záródó tartalékolási időszakának végéig.

Ezenkívül arról is döntöttek, hogy az eurorendszer 2016. december végén záródó tartalékolási időszakának végéig nyújtandó három hónapos, hosszabb lejáratú refinanszírozási műveleteket (HLRM) rögzített kamat és teljes allokáció mellett végzik. Ezek kamatát a megfelelő HLRM futamideje alatt érvényes IRM átlagos kamatlábán rögzítik.

A testület továbbá úgy határozott, hogy a 2014. június 10-én allokálandó művelettől számítva leállítja az eurorendszer speciális, egy tartalékolási idővel megegyező futamidejű refinanszírozási műveleteit.

A testület végül a 2014. június 10-én allokálandó műveletet követően felfüggeszti a heti finomhangoló műveletet, amelynek célja az értékpapír-piaci program keretében nyújtott likviditás semlegesítése.

KAPCSOLAT

Európai Központi Bank

Kommunikációs Főigazgatóság

A sokszorosítás a forrás megnevezésével engedélyezett.

Médiakapcsolatok