Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de
COMUNICAT DE PRESĂ

Banca Centrală Europeană adoptă avizul privind convocarea unei conferinţe interguvernamentale

5 iulie 2007

La solicitarea Consiliului Uniunii Europene, Banca Centrală Europeană (BCE) a adoptat un aviz privind convocarea unei conferinţe a reprezentanţilor guvernelor statelor membre ale UE – o conferinţă interguvernamentală sau CIG – în vederea redactării Tratatului de reformă ce modifică Tratatele existente.

În ceea ce priveşte statutul, mandatul, atribuţiile şi regimul juridic al BCE, al Eurosistemului şi al Sistemului European al Băncilor Centrale, BCE înţelege că, în conformitate cu mandatul detaliat al CIG, amendamentele ce urmează să fie aduse, în cadrul acesteia, Tratatelor actuale, care rămân în vigoare, vor cuprinde şi se vor limita la toate elementele de noutate asupra cărora s-a convenit cu ocazia CIG 2004.

Astfel, BCE consideră binevenită convocarea CIG şi este pregătită, în orice moment, să contribuie la lucrările acesteia şi să prezinte un aviz cu privire la aspecte din ariile sale de competenţă, odată ce textul a fost redactat.

Avizul BCE este disponibil în prezent, în limba engleză, pe pagina de internet a BCE. În curând, acesta va fi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene şi pe pagina de internet a BCE, în toate limbile oficiale ale Comunităţii.

CONTACT

Banca Centrală Europeană

Direcția generală comunicare

Reproducerea informațiilor este permisă numai cu indicarea sursei.

Contacte media