Menu
SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az Európai Központi Bank véleményt alkotott kormányközi konferencia megnyitásáról

2007. július 5.

Az Európai Központi Bank (EKB) az Európai Unió Tanácsa kérésére véleményt alkotott az EU-tagállamok kormányzati képviselőinek részvételével zajló konferencia összehívásáról. A kormányközi konferencia célja a jelenleg hatályos szerződéseket módosító reformszerződés megfogalmazása.

Az EKB értelmezése szerint a bank, az eurorendszer és a Központi Bankok Európai Rendszere státusa, megbízatása, feladatai és jogi rendszere tekintetében a jelenlegi és továbbra is hatályos szerződések módosításai – a konferencia részletes megbízatásának megfelelően – a 2004. évi kormányközi konferencián egyeztetett új elemekre korlátozódnak, és azok mindegyikét magukban foglalják.

Az EKB tehát üdvözli a konferencia megnyitását, folyamatosan készen áll a munkában való szerepvállalásra, a szöveg elkészültével pedig a hatáskörébe tartozó kérdések véleményezésére.

Az EKB véleménye jelenleg angol nyelven olvasható a bank honlapján, és hamarosan az összes hivatalos közösségi nyelven megjelenik az Európai Unió Hivatalos Lapjában és az EKB weboldalán.

Médiakapcsolatok