Keresési lehetőségek
Kezdőlap Média Kisokos Kutatás és publikációk Statisztika Monetáris politika Az €uro Fizetésforgalom és piacok Karrier
Javaslatok
Rendezési szempont
SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az Európai Központi Bank véleményt alkotott kormányközi konferencia megnyitásáról

2007. július 5.

Az Európai Központi Bank (EKB) az Európai Unió Tanácsa kérésére véleményt alkotott az EU-tagállamok kormányzati képviselőinek részvételével zajló konferencia összehívásáról. A kormányközi konferencia célja a jelenleg hatályos szerződéseket módosító reformszerződés megfogalmazása.

Az EKB értelmezése szerint a bank, az eurorendszer és a Központi Bankok Európai Rendszere státusa, megbízatása, feladatai és jogi rendszere tekintetében a jelenlegi és továbbra is hatályos szerződések módosításai – a konferencia részletes megbízatásának megfelelően – a 2004. évi kormányközi konferencián egyeztetett új elemekre korlátozódnak, és azok mindegyikét magukban foglalják.

Az EKB tehát üdvözli a konferencia megnyitását, folyamatosan készen áll a munkában való szerepvállalásra, a szöveg elkészültével pedig a hatáskörébe tartozó kérdések véleményezésére.

Az EKB véleménye jelenleg angol nyelven olvasható a bank honlapján, és hamarosan az összes hivatalos közösségi nyelven megjelenik az Európai Unió Hivatalos Lapjában és az EKB weboldalán.

KAPCSOLAT

Európai Központi Bank

Kommunikációs Főigazgatóság

A sokszorosítás a forrás megnevezésével engedélyezett.

Médiakapcsolatok