Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op
PERSBERICHT

Lancering van nieuw educatief spel

17 april 2013

Vandaag hebben de Europese Centrale Bank en de nationale centrale banken van het Eurosysteem een nieuw educatief spel genaamd “ Top Floor – Make your way up!” op hun websites geplaatst.

Het spel is bedoeld voor 18- tot 25-jarigen en heeft de vorm van een interactieve quiz die plaatsvindt in de liften in een gefictionaliseerde versie van het toekomstige hoofdkantoor van de ECB.

De opdracht voor de spelers is een volledig dossier van zeven rapporten te bezorgen aan de Raad van Bestuur van de ECB voor zijn vergadering op de bovenste verdieping van het gebouw (de “top floor” van de naam van het spel). Terwijl de spelers in de liften naar boven gaan, wordt hen een aantal meerkeuzenvragen gesteld over het institutionele kader, de organisatie en de taken van de ECB, het Eurosysteem en het Europees Stelsel van Centrale Banken (ESCB). Voor elk correct antwoord krijgen zij een van de rapporten die zij nodig hebben.

Op deze manier worden aan de hand van “ Top Floor – Make your way up!” de complexe werkzaamheden van de ECB, het Eurosysteem en het ESCB uitgelegd op een leuke maar informatieve spelmanier. Met name krijgen de spelers inzicht in de gegevens en analyses die de Raad van Bestuur gebruikt voor zijn rentebesluiten voor het eurogebied.

Top Floor – Make your way up!” is het derde educatieve spel dat door de ECB en de nationale centrale banken van het Eurosysteem is ontwikkeld, na de lancering in 2012 van “ €conomia, het monetairbeleidsspel” en “ Inflation Island”. Net als bij de eerdere twee spellen het geval was, is het nieuwe spel geproduceerd in 22 officiële talen van de EU en kan het worden gevonden in het “Voor het onderwijs”-gedeelte van de website van de ECB (http://www.ecb.europa.eu/ecb/educational) of op de websites van de nationale centrale banken van het Eurosysteem.

CONTACT

Europese Centrale Bank

Directoraat-generaal Communicatie

Reproductie is alleen toegestaan met bronvermelding.

Contactpersonen voor de media