Muokkaa hakua
Pääsivu Media Oheistietoa Tutkimus ja julkaisut Tilastot Rahapolitiikka Euro Maksut ja markkinat Ura EKP:sssä
Hakuehdotuksia
Järjestä tulokset
LEHDISTÖTIEDOTE

Uusi verkkopeli

17.4.2013

Euroopan keskuspankki ja eurojärjestelmän kansalliset keskuspankit ovat tänään julkaisseet uuden verkkopelin, joka sisältää monenlaista tietoa keskuspankkijärjestelmästä.

Top Floor – Hissi huipulle on suunnattu 18–25-vuotiaille. Pelissä noustaan hissillä EKP:n uusien toimitilojen ylimpään kerrokseen (”top floor”) ja vastataan samalla erilaisiin kysymyksiin.

Pelaajan tehtävänä on kerätä tarvittavat kokousasiakirjat ja toimittaa ne EKP:n neuvostolle, joka kokoontuu ylimmässä kerroksessa. Hissin noustessa yhä ylemmäs pelaajat joutuvat vastaamaan monivalintakysymyksiin, jotka koskevat EKP:n, eurojärjestelmän ja Euroopan keskuspankkijärjestelmän toimintaa ja tehtäviä, organisaatiota ja taustaa. Vastatessaan oikein pelaaja saa EKP:n työntekijöiltä kokousasiakirjoja.

Top floor – Hissi huipulle on viihdyttävä tapa oppia ymmärtämään EKP:n, eurojärjestelmän ja EKPJ:n työtä. Pelissä selviää etenkin, miten monenlaisia tilastoja ja analyyseja EKP:n neuvosto käyttää euroalueen korkopäätösten pohjana.

Top floor – Hissi huipulle on EKP:n ja eurojärjestelmän keskuspankkien kolmas valistustarkoituksiin suunniteltu peli. Vuonna 2010 julkaistiin rahapolitiikkapeli €conomia sekä inflaatiota selittävä Inflation Island. Kuten aiemmatkin pelit, myös Top floor – Hissi huipulle on pelattavissa 22:lla EU:n virallisella kielellä EKP:n verkkosivuilla (http://www.ecb.europa.eu/ecb/educational/html/index.fi.html) ja eurojärjestelmän keskuspankkien verkkosivuilla.

YHTEYSTIEDOT

Euroopan keskuspankki

Viestinnän pääosasto

Kopiointi on sallittu, kunhan lähde mainitaan.

Yhteystiedot medialle