Možnosti iskanja
Domov Mediji Pojasnjujemo Raziskave in publikacije Statistika Denarna politika Euro Plačila in trgi Zaposlitve
Predlogi
Razvrsti po
SPOROČILO ZA JAVNOST

Nova izobraževalna igra

17. april 2013

Evropska centralna banka (ECB) in nacionalne centralne banke Eurosistema so danes predstavile novo izobraževalno igro z imenom »Top Floor – Prebij se do vrha!«.

Igra je namenjena mladim med 18. in 25. letom starosti in je zasnovana v obliki interaktivnega kviza, ki poteka v dvigalih domišljijske različice prihodnjih novih prostorov ECB.

V igri imajo igralci nalogo, da Svetu ECB, ki zaseda na vrhnjem nadstropju, dostavijo sedem dokumentov s podatki in analizami. Na poti navzgor morajo odgovoriti na več izbirnih vprašanj o institucionalnem ustroju, organizaciji in nalogah ECB, Eurosistema in Evropskega sistema centralnih bank (ESCB). Za vsak pravilen odgovor dobijo po enega od dokumentov.

Igra »Top Floor – Prebij se do vrha!« na zabaven, a informativen način predstavlja kompleksne dejavnosti ECB, Eurosistema in ESCB. Igralci dobijo uvid zlasti v različne podatke in analize, ki jih Svet ECB upošteva pri odločanju o obrestnih merah v euroobmočju.

»Top Floor – Prebij se do vrha!« je tretja tovrstna izobraževalna igra, ki so jo ECB in nacionalne centralne banke Eurosistema zasnovale potem, ko so leta 2010 predstavile prvi dve: »€conomia – igra o denarni politiki« in »Inflation Island«. Enako kot prvi dve igri je tudi ta pripravljena v vseh 22 uradnih jezikih EU in na voljo v razdelku »Izobraževalna gradiva« na spletni strani ECB (http://www.ecb.europa.eu/ecb/educational) ter na spletnih straneh nacionalnih centralnih bank Eurosistema.

KONTAKT

Evropska centralna banka

Generalni direktorat Stiki z javnostjo

Razmnoževanje je dovoljeno pod pogojem, da je naveden vir.

Kontakti za medije