Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de
COMUNICAT DE PRESĂ

Lansarea unui nou joc educativ

17 aprilie 2013

Astăzi, Banca Centrală Europeană (BCE) şi băncile centrale naţionale (BCN) din Eurosistem au publicat noul joc educativ online „ Top Floor – Poţi ajunge până sus?”.

Jocul, destinat tinerilor cu vârsta între 18 şi 25 de ani, se prezintă sub forma unui test de cunoştinţe interactiv, care se derulează în lifturile unei versiuni imaginare a noului sediu al BCE.

Misiunea jucătorilor este de a preda Consiliului guvernatorilor BCE, reunit la ultimul etaj al clădirii, un set complet de şapte documente informative. Pe măsură ce jucătorii urcă cu liftul, aceştia trebuie să răspundă la o serie de întrebări cu mai multe variante de răspuns cu privire la cadrul instituţional, structura organizatorică şi misiunile BCE, ale Eurosistemului şi ale Sistemului European al Băncilor Centrale (SEBC). Pentru fiecare răspuns corect, jucătorii primesc unul dintre documentele de care au nevoie.

Top Floor – Poţi ajunge până sus?” explică astfel activitatea complexă a BCE, a Eurosistemului şi a SEBC prin intermediul unui joc distractiv, dar şi informativ. În special, jucătorii se pot familiariza cu datele şi analizele de care Consiliul guvernatorilor ţine cont în adoptarea deciziilor privind ratele dobânzilor în zona euro.

Top Floor – Poţi ajunge până sus?” este cel de-al treilea joc educativ realizat de BCE şi de BCN din Eurosistem, după lansarea, în anul 2010, a jocurilor „€conomia – Jocul de politică monetară” şi „ Inflation Island”. La fel ca în cazul jocurilor anterioare, noul joc a fost conceput în 22 de limbi oficiale ale UE şi este disponibil în secţiunea „Materiale didactice” de pe website‑ul BCE (http://www.ecb.europa.eu/ecb/educational/html/index.ro.html) sau pe website‑urile BCN din Eurosistem.

CONTACT

Banca Centrală Europeană

Direcția generală comunicare

Reproducerea informațiilor este permisă numai cu indicarea sursei.

Contacte media