Keresési lehetőségek
Kezdőlap Média Kisokos Kutatás és publikációk Statisztika Monetáris politika Az €uro Fizetésforgalom és piacok Karrier
Javaslatok
Rendezési szempont
SAJTÓKÖZLEMÉNY

Új ismeretterjesztő játék

2013. április 17.

Az Európai Központi Bank (EKB) és az eurorendszer nemzeti központi bankjai a mai napon „Top Floor – Irány a legfelső emelet!” címmel új internetes ismeretterjesztő játékot mutattak be.

A 18–25 éveseknek szánt játék színhelye az EKB új székházának egy fiktív változata, ahol a játékosnak a lifttel felfelé utazva különböző kérdésekre kell válaszolnia.

A játékosnak hét tájékoztató anyagot kell eljuttatnia az EKB Kormányzótanácsának ülésére, a legfelső emeleten lévő ülésterembe. A liftben különböző feleletválasztós kérdésekre kell válaszolnia az EKB, az eurorendszer és a Központi Bankok Európai Rendszere (KBER) intézményi hátteréről, szervezeti felépítéséről és feladatairól. Minden helyes válaszért az egyik kormányzótanácsi tájékoztató anyag a jutalom.

A játék a szórakozást és az ismeretterjesztést ötvözve mutatja be a vállalkozó szellemű fiataloknak az EKB, az eurorendszer és a KBER összetett tevékenységét. Különösen tanulságosak azok a különféle adatok és elemzések, amelyek a Kormányzótanácsot a kamatdöntés meghozatalában segítik.

A „Top Floor – Irány a legfelső emelet!” az EKB és az eurorendszer nemzeti központi bankjainak immár harmadik ismeretterjesztő játéka, amely a 2010-ben bemutatott „€conomia – játék a pénzpolitikával” és az „Inflation Island” című játékok sorába illeszkedik. Ezekhez hasonlóan a „Top Floor” is az Európai Unió mind a 22 hivatalos nyelvén játszható az EKB weboldalának „Ismeretterjesztő anyagok” menüpontjában (http://www.ecb.europa.eu/ecb/educational), valamint az eurorendszer nemzeti központi bankjainak weboldalain.

KAPCSOLAT

Európai Központi Bank

Kommunikációs Főigazgatóság

A sokszorosítás a forrás megnevezésével engedélyezett.

Médiakapcsolatok