SØGEMULIGHEDER
Hjem Medier Explainers Forskning & Offentliggørelser Statistik Pengepolitik €uroen Betalinger & Markeder Kariere & Job
Forslag
Sortér efter
PRESSEMEDDELELSE

nyt informationsspil

17. april 2013

Den Europæiske Centralbank (ECB) og de nationale centralbanker i Eurosystemet har i dag offentliggjort et nyt webbaseret informationsspil med titlen "Top Floor – Kom helt til tops!". Spillet, der henvender sig til unge mellem 18 og 25 år, er udformet som en interaktiv quiz, der foregår i elevatorerne i en fiktiv udgave af ECB's kommende nye hovedsæde.

Spillerne skal aflevere syv briefingdokumenter til ECB's styrelsesråd inden dets møde på øverste etage. På elevatorturen bliver spillerne stillet en række multiple-choice-spørgsmål om ECB's, Eurosystemets og Det Europæiske System af Centralbankers (ESCB's) institutionelle rammer, organisation og opgaver. For hvert korrekt svar får de udleveret ét af de dokumenter, de har brug for.

På denne måde forklarer "Top Floor – Kom helt til tops!" ECB's, Eurosystemets og ESCB's komplekse arbejdsopgaver ved hjælp af et sjovt, men lærerigt spil. Spillerne får bl.a. indblik i de data og analyser, som Styrelsesrådet tager med i overvejelserne, når beslutningerne om renten i euroområdet træffes.

"Top Floor – Kom helt til tops!" er det tredje spil af denne type, som ECB og de nationale centralbanker i Eurosystemet har produceret. De to andre, "€conomia – Spillet om Pengepolitik" og "Inflation Island", blev offentliggjort i 2010. Det nye spil er ligesom de to tidligere spil udarbejdet på de 22 officielle EU-sprog. Det findes i afsnittet "Educational" på ECB's websted (http://www.ecb.europa.eu/ecb/educational) samt på de nationale centralbanker i Eurosystemets respektive websteder.

KONTAKT

Den Europæiske Centralbank

Generaldirektoratet Kommunikation

Eftertryk tilladt med kildeangivelse.

Pressekontakt