Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op
PERSBERICHT

De ECB neemt een beslissing over hoe verder te gaan met haar nieuwe hoofdkwartier

1 december 2008

Op grond van een diepgaande analyse heeft de Raad van Bestuur van de Europese Centrale Bank (ECB) besloten het aanbestedingsproces voor de bouwwerkzaamheden voor het nieuwe hoofdkwartier van de ECB in Frankfurt am Main te herstarten, door in de loop van 2009 rond 15 toegesneden aanbestedingsverzoeken te doen uitgaan.

Er zullen voor de bouwwerkzaamheden nieuwe aanbestedingsverzoeken uitgaan om de concurrentie met betrekking tot dit project te versterken. Eind 2009 zal de Raad van Bestuur op basis van de uitkomsten van het aanbestedingsproces besluiten of het project doorgang zal vinden of niet. Indien toestemming wordt gegeven, dan zullen de bouwwerkzaamheden op het terrein van de voormalige Grossmarkthalle in 2010 worden voortgezet, waarbij de voltooiing van het nieuwe hoofdkwartier wordt voorzien voor begin 2014.

De ECB blijft met volle overtuiging vasthouden aan de oorspronkelijk geschatte bouwkosten van rond €500 miljoen (tegen constante prijzen van 2005) voor haar nieuwe hoofdkwartier, dat is ontworpen door het Weense architectenbureau COOP HIMMELB(L)AU.

De architecten en planners zullen in januari 2009 met de planning van de uitvoering beginnen. Daarnaast zal een aanbestedingsronde voor het algehele bouwbeheer van start gaan.

Nadere details betreffende het nieuwe hoofdkwartier van de ECB kunnen worden gevonden op de website van de ECB onder http://www.ecb.europa.eu/ecb/premises. De verschillende aanbestedingsverzoeken zullen eveneens worden gepubliceerd in het Publicatieblad van de Europese Unie.

CONTACT

Europese Centrale Bank

Directoraat-generaal Communicatie

Reproductie is alleen toegestaan met bronvermelding.

Contactpersonen voor de media