Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de
COMUNICAT DE PRESĂ

Decizia BCE privind etapele următoare ale proiectului său pentru un nou sediu

1 decembrie 2008

Consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene (BCE) a hotărât, pe baza unei analize aprofundate, relansarea procedurii de licitaţie pentru lucrările destinate construirii noului sediu al BCE la Frankfurt pe Main. Aproximativ 15 invitaţii specifice de participare la licitaţie urmează să fie lansate în cursul anului 2009.

Noi invitaţii de participare la licitaţie pentru lucrările de construcţie menţionate vor fi lansate în scopul sporirii concurenţei pentru acest proiect. La sfârşitul anului 2009, pe baza rezultatelor procedurii de licitaţie, Consiliul guvernatorilor va decide dacă proiectul va continua sau nu. În cazul unei decizii pozitive, lucrările de construcţie pe amplasamentul fostei Grossmarkthalle vor fi reluate în anul 2010, finalizarea noului sediu fiind prevăzută pentru începutul anului 2014.

BCE îşi menţine angajamentul ferm de a nu depăşi costurile de construcţie estimate iniţial la aproximativ 500 de milioane EUR (la preţurile invariabile din 2005) pentru noul său sediu, proiectat de Biroul de arhitectură COOP HIMMELB(L)AU din Viena.

Arhitecţii şi proiectanţii vor lansa planul de execuţie în luna ianuarie 2009. Concomitent, va fi iniţiată şi o procedură de achiziţii publice pentru selecţia unui antreprenor general.

Mai multe informaţii referitoare la noul sediu al BCE pot fi găsite pe website-ul acesteia, la adresa: http://www.ecb.europa.eu/ecb/premises. Diferitele invitaţii de participare la licitaţie vor fi publicate în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

CONTACT

Banca Centrală Europeană

Direcția generală comunicare

Reproducerea informațiilor este permisă numai cu indicarea sursei.

Contacte media