Keresési lehetőségek
Kezdőlap Média Kisokos Kutatás és publikációk Statisztika Monetáris politika Az €uro Fizetésforgalom és piacok Karrier
Javaslatok
Rendezési szempont
SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az EKB döntött a székházépítési projekt jövőjéről

2008. december 1.

Az Európai Központi Bank (EKB) mélyreható elemzést követően úgy döntött, hogy ismételten pályázatot ír ki új, majna-frankfurti székházának felépítésére. Ennek keretében körülbelül 15, a körülményekhez igazított tendercsomagot pályáztat 2009 során.

Az újrapályáztatás célja a projektért való verseny élénkítése az építőipari szereplők között. A Kormányzótanács a tendereljárás eredményei alapján 2009 végén dönt a projekt folytatásáról. Amennyiben megadja az engedélyt, a Grossmarkthalle egykori épületén a munkálatok 2010-ben folytatódnak majd, és az új székház várhatóan 2014 elejére épül fel.

Az EKB továbbra is szilárdan elkötelezett amellett, hogy tartja magát a bécsi COOP HIMMELB(L)AU építésziroda által tervezett székház felépítésének eredeti költségvetéséhez, amely (2005-ös változatlan árakon) körülbelül 500 millió eurót tesz ki.

Az építészek és a tervezők 2009 januárjától látnak neki a kivitelezési munkálatok megtervezésének. Ezzel párhuzamosan közbeszerzési eljárás indul a kivitelezési munkálatok egészének irányítására.

Az új székházzal kapcsolatban további részletek az EKB honlapján, a http://www.ecb.europa.eu/ecb/premises oldalon olvashatók. A különböző tenderkiírások az Európai Unió Hivatalos Lapjában is megtekinthetők lesznek.

KAPCSOLAT

Európai Központi Bank

Kommunikációs Főigazgatóság

A sokszorosítás a forrás megnevezésével engedélyezett.

Médiakapcsolatok